Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kiralyc

Nem gondolnám... ahogy többen is írták Z ben mindig magasabban megy home ra szóval nem nagyon szánthat az  asztalba a fej... az viszont elég nagy szívás lehet ha a nyomtatás az asztal előtt 3-4 mm el kezdődik el... ahogy az első képen is látszik egy kicsit le is sikerült lógnia az asztalról a tárgynak(nem vészes kb 0.2mm nyi...) ezt a másodiknál már kompenzáltam curából... de szerintem az Y endstop nak a 0 nál kéne lennie, különben előfordulhat, hogy nem az asztalra kerül a tárgy...

2vkx6unz

Szerintem ez csak beállítás kérdése. Konkrétan az Ultimaker beállítás kérdése. Be lehet állítani a tárgyasztal méretet, x,y minimum és maximum értékeket és x,y offszetet.

szóval van egy csomó paraméter amivel megfelelően be lehet állítani a nyomtatási térfogatot.

B.Zoltán

Szerintem is nagyon helyes, hogy a fúvóka nem az asztal felet parkol.

Mondjuk Z0 van beállítva, ahogyan javasolgattátok, ha jól emlékszem, lóg a "taknya" a fejnek 240 fokon, ezt nem szívesen viseli az asztal.
Ilyen közelről már a sugárzó hő is elég a fóliának.
Aztán itt a legkönnyebb letörölni a fejet, persze lehet a Z-t megemelni is.
De mindenki csinálja úgy, ahogyan neki tetszik.

PSoft

Lehet, csak nekem újdonság....[#nemtudom]
Eddig még nem próbáltam kitöltés nélkül nyomtatni.
Csak a három réteg fala(0.6 mm) van a nyomatnak, a test üreges, mint egy "váza mód"-ban nyomott tárgynál.
Most támaszt se raktam sehova, úgy gondoltam...még belefér.
Rövidebb így a gépidő és a filament se fogy annyira. :)
Fekete Herz-es PLA 0.15 mm réteggel.

szf

zip0ji0se

Nem csak neked, nekem is. Egy kicsit bővebben, hogy mit is állítottál.
[#taps][#worship]
Tényleg jó lett.

PSoft

Semmi mást nem csináltam, mint a Cura-ban elvettem a kitöltést, azaz 0%-ra húztam a csúszkát.
A falat hagytam a korábban már jól bevált 3 rétegen.
210 fokon ment a PLA, az asztalfűtést(60 C°) -mint ahogy máskor is- az első réteg után kikapcsoltam.
A támasz hiánya miatt kicsit "aggódtam", de nem volt vele gond.
Talán, a cickója :) alá lehetett volna...

zip0ji0se

PSoft

Egy kis "cirógatás" után...

onagy

Megérte a "cirógatás". Gyönyörű részletek.
Gratula, ezt percekig néztem, annyira jó.
O.

szf

Jobb kéz felkar, hátul a lapocka magasságában az mi ? fénytörés?

PSoft

Persze, fénytörés...
Mondtam én, hogy...hibátlan a nyomat??? :)

szf

Nem számon kértelek.
Csak érdeklődtem, hogy hova tetted a mércét.

PSoft

Én se annak vettem. [#kacsint]
A mérce...mindig magasabb mint az aktuális produktum.

PSoft

Nálam a "parkolási pozíció" kb. "X" 20, "Z" 100-nál van.
Ott, lóghat a "taknya" :) is a fűtött fejnek, senkit nem zavar.
Hosszabb fűtött állás után, nyomhatok neki egy "E" 10-et is, hogy átöblítse magát, mielőtt indítom a nyomtatást.
És ahogy írod, ott jól hozzáférni a fúvókához, ha épp törlést igényel.