Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Ez a beállítás amúgy sem célszerű. Az első réteg ne legyen vékonyabb mint a normál rétegvastagság. Ez a réteg biztosítja a megfelelő tapadást az asztalhoz.

pa0n9mw

Köszi megpróbálom úgy.

2vkx6unz

Nekem az a furcsa, hogy a végálláskapcsoló a Z0-nál van. Nyilván meg lehet csinálni, de akkor Z0-r álláskor nem lehet a fej a tárgyasztal felett. Nálam a végálláskapcsoló a Z-max értéknél van.

Nem tudom bele tudsz-e nézni a firmware forrásába abban benne kellene lenni a szintezési eljárás is és ott látszik, hogy milyen Z értékre áll be és ahhoz milyen hézagot kell beállítani.

pa0n9mw

XY nullánál nincs az extruder az üveglap  felett tehát nem okoz gondot.
Majd ha aa kapcsoló miatt beáll Z0 ra, menüből feljebb viszem 1 vagy 2 tizedre és akkor állitom be az asztalt a hézagmérővel, akkor a nulla tényleg  nulla lesz.
Marlin van rajta a config-h fájlban az endstopokról nem sok van csak hogy alsó vagy felső van beépitve és hogy invertált vagy nem.
Köszi

kiralyc

Nekem a cura hoz van berakva egy Mesh Tools nevezetű plugin, az alapból tud ilyet (Mesh Tools - Split models into parts) érdemes kipróbálni, alapszintű editálásokra is képes ha gyorsan kell valami stl -t módosítani. (ezt például ezzel a pluginnel remixeltem: https://www.thingiverse.com/thing:4687248 )

RJancsi

Szuper! Eddig nem foglalkoztam a CURA plugin lehetőségeivel, de ez a Mesh Tools tényleg nagyon hasznos. [#worship]

PSoft

Szia Attila!
Privátban írtam hogy, és miként csinálom. [#wave]

xhadp99yn

Ilyen is sikerült

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.
Ért valaki legalább közepes szinten a  Free Cad programhoz?
 Kb fél éve már sikerült  egy internetes oktató program segitségével egy két apro dolgot alkotnom, de valamit elálitottam és azota képtelen vagyok bármit is csinálni a programmal.  Már többször letörtöltem és ujra telepitettem, de változatlanul bekapcsoláskor egy üres képernyő jelenik meg és semmilyen  bármely munka elvégzéséhez szükséges ikont nem tudok elővarázsolni.

A régebben mentett ábrák előhivhatók, de ujat képtelen vagyok késziteni.

Bármilyen apró segitséget köszönettel fogadok.

Jenő

cy3rt06r

Köszi , elolvastam.

xmkwac9

Ne fusson a FreeCAD, és a C:\Users\felhasznaloneved\Application Data\FreeCAD könyvtárat nevezd át valami másra és indítsd el újra. Ha megjavul, akkor valamilyen konfig romlott el.
(Feltételezve, hogy Windows 7/10 op.rendszer alatt használod a FreeCAD-et.)
Nekem még volt olyan gondom is, hogy egy kiegészítőt telepítettem, de nem frissítettem és nem volt kompatibilis egy újabb FreeCAD-del. Telepítettél ilyesmit?

kijy8hc3f

Üdv, köszönöm a választ -. Nem telepitettem semmi mást de probálkoztam különféle beállitások modositásával, ami az alap programbol elérhető. sajnos nem tudok angolul és egyik másik lehetőséget nem lehetett leforditani és valamelyik állitása után történt a leirt gond.
Megprobálom a javasolt modszert remélem megoldást kinál. Minden esetre nagyon köszönöm a segitséget,
Szia Jenő

robroy007

Az asztal beállítást hideg asztallal kell csinálni, ami egy sima A4-es lap vastagság amit éppen fog a fej

melegen majd jó lesz és a nulla is nulla lesz!!

ha a kódot megnézed akkor ott látszik, hogy a fel nullázás után 0,2... valami értéken fog majd mozogni már nyomtatáshoz
(előtte meg talán 5mm szeletelő beállítás függő)
a meleg hézagolással nagy lesz a távolság és nem fog tapadni lefelé majd a kezdő nyomat

kijy8hc3f

Üdv, megprobáltam a leirtak alapján javitani, sajnos nem lett jó. Ugyan változott a felület de sajnos továbbra sem tudtam vele dolgozni. Letöröltew mindenhonnan és megprobáltam ujra feltelepiteni, de ez sem sikerül már legalább 5. kisérletre sem. A telepités legvégén egy résznél megakad és nem megy tovább  bármit csinálok.

2vkx6unz

Csak az Ultimakerrel van tapasztalatom ott a kalibráló lap 0,15mm vastag ekkora hézag van asztallap kalibáláskor a fej és az asztal között. Vagyis kalibrálsákor a gép "tudja", hogy 0,15mm a Z magasság és ennek megfelelően áll be majd kalibrálás után a G kódban megfelelő értékre. Ha egy 80g-os nyomtatópapírt használnék akkor biztosan beleverne az asztalba nyomtatáskor.
Lehet más nyomtatók másképp működnek arról nincs tapasztalatom, de nyilván meg lehet tenni egy G kóddal, hogy mondjuk Z1mm magasságra álljon be és ott egy hézagmérővel 1mm hézarot beállítani a fej és a tárgyasztal között.

Ekkor még a papírlapnyi hiba sem lenne.