Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

A Cura-ban is van olyan beállítás, ami csak az első réteg adagolására vonatkozik.
Valami olyasmi hogy: "az első réteg extrudálási szélessége xxx %".

Miki2

Szia4

Én csak a Windows 3.5 alá találtam letölthető programot.
Működik ez a 10 alatt is?

RJancsi

Nekem az van és műxik.

RJancsi

Windows 3.5? Az már csak az informatikai múzeumban fordul elő... [#nyes]

PSoft

.

RJancsi

Komolyra fordítva, elég hülyén adták meg, a "Windows 3.5" igazából a windows alá telepíthewtő Mashmixer 3.5-öt jelenti.

RJancsi

Ezekből a vérfarkas pofázmányokból már összehozhatnál egy horror-animációs filmet. [#nyes]

pa0n9mw

Üdv
Initial layer flow ot találtam, ez lesz az felemeltem 150% ra talán jó lesz.
150 fölött már besárgul a mező az mit jelenthet, nem veszi figyelembe?
Köszi a tanácsokat

2vkx6unz

Ezt nem pontosan értem. Ha a szintezéskor úgy állítod be a fejet, hogy 0,1mm rés van akkor z0 parancsra a fej, pontosan érinti a tárgyasztalt. A szintezés úyg van kitalálva, hogy eleve be van kalkulálva a szitező anyag vastagság és nem is célszerű attól eltérni. Ultimakernél 0,2mm. Én sima hézagmérőt használok a beállításhoz. Ha a curában az van, hogy 0,1mm a távolság akkor a G kódban 0,1mm-t kell találnod. Ha nem ez van akkor valami más nem stimmel. Nézd meg egy sima szövegszerkesztőben mi van a G kódban. Szépen kommentezi a Cura nem nehéz megtalálni.
Nem lehet, hogy a rétegvastagság van 0,1mm-re és az első réteg 0,2mm? A Curában ezeket külön külön kell megadni.

2vkx6unz

Azért sárgul be mert ez nem arra való, hogy más hibát megpróbálj kompenzálni vele. Rendesen be kell állítani a gépet. Ellenőrizni kell a G kódot, hogy abban mi van. Itt a mennyiségek kompenzálása a felület tömöttségének a szabályozására szolgál. +-10% amúgy helyes gépbeállítások mellett már kellően nagy eltérés.
A tippem az , hogy itt mechanikus, gépbeállítási problémák vannak és nem a szotftverben van hiba.
Végállás kapcsoló helyesen működik?

cy3rt06r

Remek , ez már a teljes elbronzosítás felé vezető út kezdete.
Gratulálok.
MaDo

pa0n9mw

Üdv
Én is házagmérövel állitom be.
Amikor a végálláskapcsoló megállitja a Z-t akkor van Z0 és ehez képest van  az asztal lejebb 1 tizeddel tehát nem érinti az asztalt.

Ehhez képest emel a cura 1 tizedet mert az az első réteg vastagsága ami akkor az már 2 tized az asztaltól.
természeszesen a G kódban 1 tized szerepel és szerintem 1 tized magassághoz tartozó anyagot extrudál.
Javits ki ha valamit nem jól értelmezek.

pa0n9mw

Hm, megint lemarad a kép

cy3rt06r

Még egy kérdés : milyen a festék és a bele kevert sötétítőanyag ?

2vkx6unz

Ha a végálláskapcsoló Z0-nál áll meg akkor nem lehet hézag a fej és a tárgyasztal között. Ha van 0,1mm akkor az nem a Z hanem a Z0,1.

Mondjuk csak az Ultimakerrel van tapasztalatom, de amikor ott az asztalt szintezi akkor elő van írva, hogy 0,2mm legyen a házag mert arra van beállítva az eljárás. Vagyis elmegy a Z0,2 pozícióba és addig kell tekerni a szintező csavart míg 0,2mm lesz a hézag. Ha itt 0,1mm lenne a házag akkor az első réteget túl sok anyaggal tenné le.
Amúgy nem célszerű az első réteget túl vékonyra választani.

A lényeg, Z0 pozícióban nem lehet hézag a fej és az asztal között. Ha van akkor az nem a Z0 pozíció.