Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

d46hvfrdr

Gyanítom azt mindenki sejti, hogy pénzért, van minden...
Idehaza a pénznél kezdődik a probléma.[#ijedt]
Ettől függetlenül amit én készítettem és igény esetén segíteni is tudok benne kb a felébe kerül és ugyan azt tudja.

zip0ji0se

Gondoltam rá azt közben már megírtam és ki ment a fejemből.
Korral jár.[#nyes]
De köszönöm , majd legközelebb.

szf

Köszönöm a linket, de építeni akarok. Van mindenem hozzá képen látható motormeghajtó, van elfekvő PLC-m meg HMI, forgató mechanika és doboz is. De szerintem te sejted mi hiányzik ezért a link.

pa0n9mw

Üdv

Nemrég váltottam slicerről a cura4.6.2 re de nem tudom rendesen használni.
Bajom a brimm és a kezdő falréteg beállitásával van.
Nem összefüggő szoknyát nyomtat, hanem minden szál külön áll ami gyakorlatilag semmit nem ér a tapadásnál.
Az alaprétegben a fal szálai sem érnek össze csak azután hogy a folw menyiségét menetközben felcsavartam 150% ra.
Curábana szokny/perem vonalszélességet felemeltem 0.8 ra gondolva hogy szlesebbet nyomtat és akkor összeérnek a vonalak de nem lett jobb.
"Kinomban " már a szoknya/perem áramlást beállitottamm 150% ra de amint a képen látható ez az eredmény.

Valami ötelet jó tanás?

Köszi

pa0n9mw

Hm, béna vagyok, hogyan kell képet feltölteni?
Kiválasztottam amit szeretnék lent a listában szerepel is de nem jelenik meg

aafxnhwju

Sziasztok!
Kérdés: van egy stl fájlom, ami egy projekt összes elemét együtt tartalmazza. Mivel együtt nem férnek el a nyomtató ágyon hogyan tudom elemekre bontani és elemenként elmenteni?
Előre is köszi.

RJancsi

Most már látod: a szerkesztőablakban nem látszik, de a hozzászólásban már igen.

RJancsi

Pl. az Autodesk Meshmixer programmal. Betöltöd a fájlt és tetszésed szerint kijelölhetsz és törölhetsz belőle részleteket. Sok másra is jó, elsőre nem túl felhasználóbarát de érdemes ismerkedni vele.

morvfer7

behívod az egészet a szeletelőbe, majd egyenként kitörlöd amit nem akarsz..

RJancsi

Ez nem kicsit függ attól, hogy milyen szeletelőt használ.

TBS-TEAM

SUNLU PET-G 1.75mm 3D filament tesztek.
Használható filament. a tűréshatáron belül mozog a szál átmérő.

József

3m9kaxws5

köszönöm az információt.[#integet2]

2vkx6unz

A cura 4.6.2 helyett inkább próbáld ki a 4.8 a 4.6.x verziókkal nekem is volt bajom.

pa0n9mw

Köszi a tanácsot kipróbáltam de nem sokkal lett jobb.
Azt hiszem a gondot az okozza, hogy nálam a fej 0.1 re van az asztaltól. A cura ban az első réteg szintén 0.1 re van beállitva igy az első rétegnél a távolság az asztal és a fej között 0.2 mm, de a cura csak az 0.1 mm nek megfelelő adagot nyom ki.
A slicerben ezt kompenzáltam az első réteg 150% os adagolásával, de itt nem találok olyan beállitási lehetőséget.
Ebben hogyan lehetne ezt megoldani?

Köszi

aafxnhwju

Köszi!
Tényleg kicsit nehézkes a kezelése, de működik.