Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xsugix

A szettel meg óvatosan. Ez egy klón, ami működik ugyan, de a pontossága messze van az eredetihez képest (már amiket olvasok róla, mivel nekem nincs, nem volt és nem is lesz ilyenem). Az eredeti olyan 10-12E Ft körül mozog, a klónhoz már 3-4E Ft körül hozzá lehet jutni.
Nálam alu az asztal, így egy induktív szenzorra bíztam a szintezést. De van még ezen kívül sok más, amivel meg lehet oldani.

keri

Teljesen jó ötlet. Ez a lényege ennek a szenzornak.
Szoftverben nem lehet állítani?

keri

Ja, azt hittem te touch szenzort akarsz venni, az felhúzza a nyelvét, a kalibrálás végén.

PSoft

Idéz... alapból adnak hozzá filament szenzort...

A touch szenzor valamelyik formáját még csak-csak értem hogy jó dolog, -habár egy jó gépnél sok értelmét annak se látom- de a filament szenzorra mi szükség is van?
Azon kívül, hogy "divat" lett mostanában beépíteni.

Persze értem én, manapság minél több "csicsa bizbasz", annál jobban viszik a cuccot...

keri

Lehet hogy nekem rossz gépem van de minden felfűtésnél mozog, deformálódik az asztal.
Nem sokat, amikor egymás után nyomtatok egyforma hőmérsékleteken akkor tartja a beállításokat, de azért néha nem árt kalibrálni hogy az első réteg egyenletes legyen.
És ugye én 0.1mm-el indítok, amivel pont dupla annyira érzékeny mint amikor 0.2mm a kezdőréteg.

Nekem pl. ezért kéne ilyen (fiókban van), csak ugye a szokott lustaságom, mert működik nélküle is  [#vigyor]

A filament kifutás érzékelő engem sem érintett még meg. Látom a spulnin magamtól is hogy elég lesz-e, aztán ha necces akkor inkább cserélek, és kisebb nyomtatásokra használom el az utolsó métereket, vagy betoldom a következő spulnira.
Viszont ha egyszer eljutok oda hogy csináljak magamnak szálcserélőt, akkor oda kell...igaz nem a gyári, hanem a szálcserélőbe.

ezsolt74

A filament szenzor arra is jó lehet, ha a nyomtatószál (PLA) eltörik nyomtatás közben.

PSoft

Rég volt már litophane...
A képzeletedre van bízva a harmadik, hiányzó kép. [#kacsint]
De itt...meg is nézheted. :)

PSoft

[#nemtudom]
Lassan két éve nyomtatok, nyomtatás közben...egyszer sem tört még el.

Devecz Miklós

Ebbe az új gépembe beépítettem, de nem igazán értem, hogy működik a 3D touch szintezés. Végigcsinálja a szintezést, de amikor a nyomtatásra kerül a sor, rendesen bele tud szántani az asztalba. [#nemtudom]

keri

Lehet hogy meglepő dolgot mondok, de az úgy nem jó [#vigyor]

Egyik barátom próbálta, induktív szenzorral. Neki frankón működöt, gyönyörűen lekövette az asztal görbületét is, csak az üveglap miatt nem tudja használni, mert azt már nem érzékeli.

RJancsi

Ez is az unokáknak lesz? [#eplus2][#ravasz1][#nyes]

Devecz Miklós

Már hetek óta keresek egy épkézláb leírást hozzá, de eddig még nem sikerült találnom.[#falbav]

morvfer7

Esetleg itt nézd meg:

Zonestar

PSoft

Ne is mond!

Már...nem sok víznek kell addig lefolyni a Dunán.[#rinya]

PSoft

Már régóta meg akartam próbálni a nyomtató asztalán...

LCD TV-k LED-es háttér világításából bontott 1,2 mm vastag plexi/polikarbonát [#nemtudom] lemez.
Egyik oldala hosszanti "mikrobordás", a másik oldalán valamilyen ezüstösen csillogó, "rücskös" bevonat.