Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Iparban, lineáris technikában, pozícionálásra nem használják.
Liftajtó nyitogatásnál, doboz toszigálásnál meg olcsóbb és elegendő alternatívája az orsónak. Ráadásul nyomaték határolt. Nem károsodik csak megcsúszik.

keri

Ah, meg most találtam egy jó alkalmazást.
Tekercselő gépnél nagyon praktikus mert könnyű irányt váltani rajta, a csapágyak átfordításával.

kiralyc

Na volt kis idő a nyomtató fejlesztésre...
na semmi komoly dolog...
csak egy rendes tekercstartót nyomtattam neki mert zavart az állandó himbálózása a spulninak
meg nyomtattam 2 szíjfeszítőt is...
aztán meg mivel a gyári ender lapom elkezdett buborékosodni be kellett ruháznom egy rendes PEI lapra... (energetic aliról)
na ezt nem bántam meg.. még csak pár tesztnyomtatáson vagyok túl, de nekem a géphez kapott ender es üveglapra sem tudott ilyen szép felületet nyomtatni ilyen jó tapadással mint erre...(képen balra az új lappal, jobbra a régivel)

RJancsi

Erről az asztal borításról írnál valamit? Semmi különösebb bajom nem volt eddig a gyári Ender lappal, de a legutóbbi nyomtatásnál vettem észre, hogy a közepén amikor lefeszegettem róla a tárgyat egy szép nagy bubi keletkezett. A fekete réteg levált a zöldes színű üvegszálas alapról. Átmenetileg injekciós tűvel alányomtam egy kis ciánakrilátot ami meg is fogta, de köztudottan nem túl hőálló.

VighLajos

No, igen! A zsiráf nem olvasta a szakvéleményt. [#nemtudom]

PSoft

kiralyc

Na nekem is ugyanez lett a gyári lapommal.. egyre csak szaporodtak a bubik aztán már a kezdő réteg rovására kezdett menni a dolog... így beruháztam...
erre https://www.aliexpress.com/item/4000013294406.html
most még olcsóbb is mint mikor én vettem :)
mondjuk kb 1hónap volt míg ideért...
A mágneses lapot fel kellett ragasztani aztán arra szépen rácuppan az acéllap...mindkettő pont akkora mint az ender lapja...
Jó a tapadása és szép a felülete ami az alul lesz... legalábbis az első pár nyomtatáson így volt... majd idővel kiderül hogy ez változik e...
amúgy azért ezt válaszotottam mert sokan dicsérték és hosszabb távú tapasztalatok alapján is sokan ajánlották...(például Ő is: https://zen3d.hu/ )

3m9kaxws5

sziasztok kipróbálnám a  PETG filamentet valami jó fajtát vennék de nem tudom melyik gyártótól honnan tudtok ajánlani?

RJancsi

Én a Gembird PETG -jét használom, eddig nem volt bajom vele.

RJancsi

3m9kaxws5

köszönöm néztem az amazonon is de vagy 9000 be fáj ott kilója.

TBS-TEAM

Legtöbbet PETG-t használjuk HERTZ és SPECTRUM még egyikkel sem volt gond.
Most rendeltünk SUNLU-t próbára majd kiderül [#nemtudom] holnap. [#eplus2]
József

TBS-TEAM

HERZ [#kacsint]
József

3m9kaxws5

szia. meg írod majd a tapasztalatokat?

Virbo

Ha nincs üres spulni hogy kellene áttekerni a filamentet...? [#zavart2]
(Gembird ződ')
Valahogy ez a tekercs nem tudja megszerettetni a gyártót, a mérete is tudja a megadott 5 század szórást...