Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

Kiszedtem belőle a vizjelet, hátha kedvet kap valaki STL-t csinálni belőle... :-) :-) :-)

xhadp99yn

Szia
szabad kérdeznem hogy mit csináltál a nyomtatóddal mert egy tisztább 1 nyomat nagyon szép a felszíne ?

PSoft

Szia.
Kb. két hete írtam...

[#t9p28306#]
[#t9p28312#]
[#t9p28354#]
[#t9p28361#]

ebalint

xhadp99yn

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum. Minden kedves fórumtársnak BUÉK.

Eladnék egy XYZ 3SH10 tipusú  3D,-s kézi scennert vadi uj állapotban.
Scennelési méret: Minimum 5*5*5 cm, maximum 100*100*200 cm.
Minimális gép igény  NVIDIA geforce GTX 750 proci + 2 gb VRAM asztali gépnél,  és 840 es proci laptopnál.
Ára 90,000 ft.

RJancsi

Nemrég szó volt a filement cseréről nyomtatás közben. Tegnap ráértem játszani egy kicsit. Az áldozat egy tagolt/csuklós gyík volt. Gembird PLA+ filament, 200/60°C. 60 mm/sec sebesség, 6 mm retract, 0,1 mm rétegvastagság 100% kitöltés. Sárgával kezdtem, majd narancs és piros következett, mindegyik színnel 1,2 mm rétegvastagság után váltottam. A végét zölddel fejeztem be. Szerintem egész jó lett.

B.Zoltán

RJancsi

Nyilván én vagyok a vakegér, de nem látom a menetet az "orsón", illetve a golyóscsapágyon sem. Akkor ez mitől működik?[#nemtudom]

keri

[#vigyor]ez már régi vicc, jó pár éve már ki is próbálta valamelyik fórumtársunk.
Simán köszörült tengely és sima mélyhornyu csapágy szögben állítva. Dörzs kapcsolat van a csapágy és a tengely között.
Elvileg pozicionállásra nem lehetne használni, mert ugye nincs kényszerkapcsolat, de a kísérletek szerint meglepően jól működik.
Különösen a 3D nyomtatósoknál akik sok esetben nem ismerik a szakmai elveket [#vigyor]

ebalint

VighLajos

Mint a zsiráf. Ennek az állatnak így, ebben a konstrukcióban nem lenne szabad élnie, fennmaradnia.

RJancsi

És mégis életképes (a zsiráf). [#nyes]

keri

Mert ő sem hallgatott a szakértőkre [#nyes]

A 3D nyomtatásban vannak borzalmas megoldások, de már megtanultam elengedni.