Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Értem marad a gyerek ha játszik, főleg ha van mivel.[#taps]
József

keri

Rubin hegyű fúvóka az...nem olcsó de legalább drága [#nyes]
Bár az eredetiből 1 darab került ennyibe.
https://olssonruby.com/

keri

Pontosan [#nyes]
A többségünknek ez játék, de az ember mindig próbál finomítani jobbá tenni, meg jó érzés fillérekért jól kinéző alkatrészeket vásárolni, aztán ha van akkor ki is próbáljuk [#nyes]

TBS-TEAM

Ezel a fuvókával női felhasználókat célozták meg [#nevetes1]
József

ezsolt74

A vége most az lett, hogy találtam réz 0,4-es fúvókát(a gyári pót fejből szedtem ki)Nem volt most kedvem kísérletezgetni, a titánnal.

A legjobb az, hogy Kínából most nem tudom hogy fognak az olcsóbb filléres rendelések megérkezni.
Mert ha mindegyiket megvámolják vagyis vámot ugyan nem, csak a áfá-t ki kell fizetni, plusz ha vámeljárás alá fog kerülni még az 1$-os cucc is, akkor szerintem senki nem fogja kifizetni rá a posta 2500ft körüli vámeljárási illetékét. Ez alól 40 euro-ig csak az mentesül,aki 3.országbeli magánszemélytől rendel.

cy3rt06r

Gondolat ébresztőnek az új évre . Kaptam kölcsön egy bronz érmet, melyet lemásoltam a két felét egybefordítottam és 0.4 mm réz fúvókával kinyomtattam. (Régebben fából is kimartam.Fritz Mihály.érem művész Rodin rajzol öntött bronz éremről)

cy3rt06r

Csak a fúvóka miatt.

RJancsi

A "bölcs" kínaiak már eddig is sok Uniós larakatot hoztak létre. Nem tudom hogy csinálják, de az onnét (Hollandia, Lengyeloraszág, Franciaország) rendelt cuccok már EU-ból jönnek vám és ÁFA nélkül. Ráadásul másfél hónap helyett 1-2 hét alatt. Az eBay-en mindig bejelölöm az EU-s indulási helyet. Vagy bejön vagy nem...

morvfer7

Amire Te gondolsz, az nem lett még bevezetve, kitolták 6 hónappal.

Egyébként nem kell megfizetned majd a posta vagy DHL horror díját akkor sem, ha bevezetésre kerül, hanem a NAV oldalán saját magad tudod intézni, olyan önbevallás szerint, hogy vettél 1-2 dolcsiért valamit, ami után bankkártyával kifizeted az Áfa díjat, ami ugye 1 dolcsi után kb 80 Ft lesz. Nem olyan ijesztő ez, mint ahogy beharangozták. Ezt is a média fújta csak fel. A posta vagy a DHL vámja maximum csak ellenőrzi, hogy megfelelően tetted meg azt a bevallást.

000000000

Nem vám és ÁFA nélkül van ha EU-ból jön, mert ha ugyan azt Kínából rendeled az olcsóbb, néha elég sokkal. A különbség a vám meg az ÁFA. Én is EU-ból vásárolok ha lehet, de tegnap óta vigyázni kell mert UK az már nem EU, annak ellenére hogy eBay úgy mutatja. Nem tudom ez jelent valamit, de jelenleg kikerülöm Angliát.

000000000

Még mindig ilyen könnyű csalni Magyarországon...? Ez igaz 2021-ben...?

TBS-TEAM

Szép lett.

Mire gondolt a művész ??? [#nemtudom]
(hát nem a réz fuvókára az biztos) [#kacsint]
József

RJancsi

Legalább ez az egy előnye van, ha az ember lánya Angliában él. Elég sok angol webshopból rendelek a lányom címére, ő meg elpostázza nekem. "Családon belül marad" alapon ajándékként. :) Ráadásul az angol posta a magyarhoz képest töredék áron hozza házhoz. Azt persze nem tudom mennyivel lesz szigorúbb a vámellenőrzés, de elvben annyit sikerült a Brexit megállapodással tető alá hozni, hogy Anglia és az Unió között az áruforgalom vám és ÁFA mentes marad, ellenben a szolgáltatásokra (áruszállítás, posta, futár) komoly ÁFA jön. Ami sok esetben drágább lesz mint maga a termék.

keri

Az ebayen pl. már alig találok kínai raktárat, annyira tudják mit akarunk [#vigyor]
Én is jobb szeretek EU raktárakból rendelni. Kicsit drágább csak, de jóval gyorsabb.
Szerintem úgy csinálják a kínaiak hogy egy konténernyi árút behoznak beszerzési áron, ami jóval alacsonyabb lehet nagy tételben mint amiért nekünk eladják. Aztán itt már rendes áron adják tovább egy olyan országban amiben alacsony az ÁFA.
Ahogy számoltam kb. ennyivel drágább csak.

keri

Na mire gondolnak a művészek általában? [#rolleyes]
Persze hogy a p..ára [#vigyor]