Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Egyébként, nem csak nálam vannak SmartStepper vezérlők.
Egy valaki még az elején lelkesen írogatott a beépítésről, de aztán...az is elhalt. (mármint, az írás, tapasztalatok közzététele) :(
Nem hiszem, hogy egy darab se került beépítésre belőlük.(Tuba Pista gépét kivéve)

Virbo

Nem tartom kizártnak hogy egy korábbi, butított Cure ez. Egy nagy előnye viszont van ennek a proginak, a 0.0-ás felhasználóknak tökéletes, mert nem vesznek el a részletekben... [#vigyor][#zavart2]

Megnéztem, Vmax 80, retract 6mm.
A nyomtatón vmax: x-y: 500, E:25, z: 5.

mik azok a bevált nyomtató tesztek amivel pl a fej hőfokot, visszahúzást meg ilyeneket lehet tesztelni?
Ismerős küldött temptower tesztet, de az 260-ról indul. Nem fog beégni a PLA?
Ami pl kb szembejön thingiversén azok jók ilyenre?

Virbo

No, némi extrúder kattogás (egyértelműen lépést tévesz az extrúder motor) keretében jönnek a finomságok... [#zavart2]

2vkx6unz

Valóban nem csak nálad vannak... az előszéria pl. nálam van ;)
Ugyan nekem sincs még beépítve csak összeállítottam egy motorral, csináltam neki egy kis burkolatot és mindegyik kapott egy-egy olded kijelzőt. Amúgy meg USB-n egyszerű programozni, szóval az oled nem feltétlenül kell.

RJancsi

Az extruder kattogásnak más oka is lehet! Pl. több szálat szeretne benyomni mint amennyire szükség/lehetőség van. Pl. túl nagy nyomtatási sebesség vagy túl nagy flow érték és nincs ideje megolvadni a filamentnek. Vékonyabbra állított filament vastagság a ténylegesnél. Esetleg eldugult fúvóka.

2vkx6unz

Esetleg lehet az is, hogy a szál keresztmetszete nagyobb mint a névleges. Én fekete Herz PLA-val jártam így. Egy Craftbot nyomtató nem akart vele rendesen nyomtatni, a keresztmetszetében nagy volt az ingadozás és volt amikor megszorult. Kaptam helyette egy másik tekercset ami ugyan barna volt és azzal hibátlanul nyomtatott.

xmkwac9

Gyártottam egy pár oktatóvideót.
Nyomtatók felépítése:

Műanyagok típusai:

Ágy tapadás:

Várok ötleteket, kit milyen téma érdekel?

PSoft

A "burkolatig" én is eljutottam, :) sőt...másoknak is nyomtattam belőle jó pár darabot.

xt79ipd3

260 fokos temptowert NE nyomtass PLA-val.
EZ jó lesz minden anyaghoz. Elsőnek próbáld ki, ami 170-210 fok között van.

keri

Van olyan resin ami alkalmas öntésre.
Mármint a kinyomtatott figura a viasz formákhoz hasonlóan kiolvasztható.
A normál gyanta nem ilyen.

Elég pontos, de mihez képest?

PSoft

Sose nyomtattam csak "temptowert", eddig valahogy...nem éreztem szükségét. :(
Ezt viszont már, igen.
Sok mindent elárul ez is a nyomtató milyenségéről.

ezsolt74

Kicseréltem a réz fúvókát titán fúvókára (csak ez volt itthon), de a PLA nem tapad össze rendesen(megrepedt a nyomtatott tárgy, a szálak elválnak egymástól ) lehetséges, hogy nagyobb hőmérséklet kell neki?
210 fokon szoktam nyomtatni a PLA-t de most szerintem ez a hőmérséklet kevés volt.

morvfer7

ha kevés a hőmérséklat, akkor kattog, mert nem tud megfelelő mennyiséget áttolni az extruder.
szerintem inkább keveset adagol, vagy nincs meg a megfelelő szál vastagság.

ezsolt74

Szerintem nem adagol keveset, mert az első réteget nagyon szépen lerakta. Az extruder nem nagyon szokott lekattanni, mert áttételes, a szál hamarabb ugrik meg. Előtte egy 0,5-ös fúvóka volt rajta, ezt cseréltem le a titán 0,4-re (a Cura-ban természetesen átállítottam a fúvókaméretet, a rétegvastagság meg 0,2mm). PLA-val még nem jártam így hogy szétváljanak a szálak.

RogerCo

Nekem is van belőle. Megelégedéssel használom a NEM23-as motorjaimon, több mint egy éve [#kacsint]
A gép megtáltosodott tőlük, a motorok is csendesebbek és azóta nem is volt lépésvesztésből hibám !