Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Ez saját építés és a marlin nem hiszem, hogy tudja, pedig jó lenne.

cy3rt06r

Boldog újévet és jó egészséget kívánok minden Fórumtagnak.
MaDo

PSoft

Sokat javult a helyzet, eltűnt a "moaré", hullámosság a felületről/sarkok közeléből. [#eljen]
Most, ilyen a 0.2-es réteg felülete a fekete Herz-es PLA-val.

B.Zoltán

Nagyon hasonlít a Cura 15.-hoz ezért gondolom, hogy az advanced ablakba van, ami a szomszéd fül.
Retraction speed 80mm/s én ezt állítom be.

Sajnos az üvegre ragasztott lapokkal nekem is az a gond, hogy nehéz feltépni a nyomatot, ezért én már PLA-nál is csinálok egy kis fület, hogy ne sértsem fel a lapokat.
A 0,6 mm fület könnyű fel szedni, utána fogóval megfogom és felszakítom az asztal fóliáról.
Nekem műszer doboz nyomtatásnál az eredeti lap nem vált be, mert a felülete gödrösödik, púposodik, magyarul nem marad sík mint az üveg.

keri

Nekem ezért van szünetmentesem.
De tehetsz simán akkut is a kisfeszültségű oldalra.
Be lehet állítani a kínai tápokat hogy megfelelő feszültséget adjon le az akkutöltéshez.

cy3rt06r

Végre rászántad magad  a bowdenesre és leszedted a nehéz extruder motort az x tengelyről.

Más: az asztal tapadásra nekem nagyon bevált a széles kék Scotch 3M ragasztószalag nebuló iskolai ragasztóval ,sosem vált le. Asztal hőmérséklet 45-50 C . Leszedni, egy békebeli vékony  hajlékony acélkéssel szoktam a nyomtatvány és a ragasztószalag közé ékelve.

cy3rt06r

A 28306 -ra válaszoltam.

z4ejygu7v

Tisztelt 3D-sek!
Van valakinek tapasztalata: Anycubic Photon DLP gyantás  3D nyomtatóval kapcsolatban a következőkről.
1., A nyomtatott gyanta figura alkalmas fémöntésre,(kiolvad a formából?)
2., Elég pontos nem nagyon elnagyolt, lesimult a felület?
Szivesen veszem a tapsztalatot.

ebalint

PSoft

Jól mondod, végre rászántam magam. :)

Sok ideje megy már ez a nyomtató, különösebb TMK nélkül. A fej átalakításon/cserén kívül ráfért már egy kis "reparálás" is, itt-ott.
Hangos is volt már a mechanika, szárazak voltak a lin sínek kocsijai...az akril váz meg, viszi/erősíti a legapróbb rezgéseket is.

Szóval, lineárok rendbetétele, kocsik kimosása/újrazsírzása,  szíjfeszítők/vezetőgörgők, csavarkötések átvizsgálása stb.
Eddig 4988-as motormeghajtók voltak, azokat is cseréltem, egyenlőre még csak DRV8825-re.

Na és ezek után, még egy apró részletekbe menő "géphangolás/finomhangolás" is következik. Motoráramok, rezonanciapontok keresése/megtalálása, sebességek/gyorsulások újragondolása, stb.

Szóval, még pár nap "játék" tesztekkel, finomításokkal, aztán remélhetően...kicsit jobb lesz, mint amilyen volt.

zip0ji0se

Köszi az ötletet. Én is hasonlóra gondoltam annó, de elvetettem, mert az asztal fűtésem 230-ról megy. Ha vissza hűl szép lassan, akkor akár mivel kenem az asztalt 40 fok környékén szépen le jön róla minden. Tudom ez is meg oldható lenne, de annyit nem ér már a dolog meg, akkor nem lehet anyázni meg hasonlókat.

PSoft

IdézHa vissza hűl szép lassan, akkor akár mivel kenem az asztalt 40 fok környékén szépen le jön róla minden.

Üveglapra nyomtatok, egy vékony réteg felkent ragasztó stift van induláskor az üvegen. Az első réteg után -egyéb más okok miatt- mindig kikapcsolom az asztalfűtést.
Utána az üveg szépen, magától visszahűl akár 14-18 fokra is, ha épp csak annyi van a műhelyben. Sose vált le a nyomat csak úgy magától a ragasztóstifttel kent üveglapról.

Különösebben takarítani se szoktam az üveget...
Ha már "vastag" a ragasztóréteg rajta, szivacshasábos finom csiszolópapírral átdörzsölöm párszor, egy ecsettel portalanítom, új vékony ragasztó a régi tetejére és mehet a következő nyomtatás.

szf

Mintha a sarkoknál lenne egy kis hiba.
De maga a réteg az jól néz ki.

szf

Beépíted a SmartStepper vezérlős motorokat is?
Szeretnék már olvasni róla, hogy mik a fejlemények.

PSoft

Igen, van hiba...jól látod!

De ezért írtam, hogy a géphangolás/finombeállítások még hátra vannak.
Az meg ugye...nem öt-tíz perc. :(

A SmartStepperek még...dobozban vannak. Az egy újabb -nekem- nagy levegővétel lesz. :)
(ha ezen a gépen lesznek egyáltalán) [#nemtudom]