Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én nem igazán vettem észre jelentős különbséget a két extruder fajta között. 3,5mm retraktal már jó a bowdenes is, igaz saját tervezés minden, de még a flexi anyagot is szépen  nyomtatja, csak akkor nagyobb visszahúzás kell.

keri

A 6. rétegnél megáll a nyomtatás elmegy X0, Y0 pozícióra a fej és kihúz 30centit a szálból.
Ennek a szkriptnek csak az a baja, hogy nem feltétlenül működik a megállás és gomb nyomásra tovább nyomtatás minden FW-el, szóval próbáld ki. Van ott több ilyen megállást használó szkript, valamelyik jó volt  nekem, de legutóbb a G-kódban utólag én szúrtam be a saját eljárásomat inkább.

PSoft

Hozd gyorsan a "kacatokat", nálam...kezd sütni a nap! [#vigyor]

keri

Khmm...üveg [#whatever]

keri

Csak nagyobb a késleltetés, de ha véletlen szerűen adagolja akkor úgy is mindegy.
Régebben volt is egy ilyen rendszer, ami kiszámolta hogy melyik színből mennyi kell, és olyan hosszúságú darabokat levágott meg össze is melegítette, aztán nyomtatáskor, pont mindig a megfelelő pillanatban jött a megfelelő szín.
Persze a színcserét mindig a kitöltési szakaszra időzítette, vagy ha nem volt ilyen akkor érdemes volt egy kis tornyot is nyomtatni erre a célra.

keri

a 150%-os vonalszélesség, 50% távolsági hibát enged meg.
Tehát ha 0.3mm az első réteged, akkor 0.45mm-ig jó vagy.
Azért ez már olyan hiba amit illik orvosolni [#wave]
Amúgy ne sajnáld az anyagot. Annyira nem sok az.
Időben igen, de ezt a peremet ezért is nem szeretem használni.

keri

Naja, azok a régi instant atomvillanások mindent visznek  [#nyes]
Csak nem szeretem mert macerás felfűteni az enyémet.

keri

Gyantás nyomtatónál neked lejön alkoholra? Na ez új nekem.
Én is alkohollal mosogatom, de soha nem jött még le attól. Kaparó pengével kell mindig lefeszegetnem.
Lehet ha felmelegíteném az alul lapot és úgy engednék hideg vizet a tárgyra akkor lejönne magától?

szf

Kazánházban van a nyomtató ott kb 25-30fok van.
Szesz a hütőben. Szerintem a hirtelen hidegtől zsugorodik annyit az anyag, hogy saját magát lefeszíti a lapról.
De te ajánlottad a FDM nyomtató technológiához ezt a módszert igaz abban víz is van és ott is bevált.

Virbo

Hmm, biztos hogy a hozzászólásban lévő képről beszélsz? :D
Az ott egy Brim-el készült tárgyizé, látni hogy marhára nincs jó távolságra a fej. Ennek ellenére feszegetni kellett mire "lepattant". Ebből a szempontból nagyon jó ez a mágneses műanyag tálca, ha nem jön le tálcástól leveszem és meghajlítom, akkor lepattan.

Sajnos nem tudom lejebb küldeni a fejet, mert akkor a széleken szánt(ana) bele (Pl mikor elmegy home-ba az elején).

Raft-al is szép sima a tárgyak alja, igaz nem tükrös, de szépen illik a nyomat többi felületéhez. Csak ez ugye anyag-idő-energia pazarlás.

Most próbáltam az új curát raft-al (minden gyári beállításokon, Ender 3 pro profillal), de érdekesen működik, ugyanis az összes raft réteg kukac, tehát nem hozza ki a szintet a végére, és a nyomatot is fentebbről kezdi, annak az első rétege is kukac. Kicsit olyan érzésem van hogy nem vonalvastagságnyit lép feljebb hanem többet.
Le is állítottam....

Virbo

Rosszul látni de az kör keresztmetszetű volt, amint fentebbről folyatott le...

Virbo

Bocs, most már látom hogy a saját képeidről van szó. [#zavart2]

PSoft

.

zip0ji0se

Ma próbálkoztam a dologgal. A skriptet elfelejtve csináltam a dolgot és sikerült is a szín csere, csak a polip nem. Először félúton felszedte a kinyomtatot részeket. Utána kisebb réteg 0,1 mm paszírozva az üvegre. Végre tapadnak a pici alkatrészek, mondom királyság közben az asszony süt. 1/3-ig eljut a nyomtatás azt meg áll minden. Az kurva sütő valamiért úgy dönt, hogy lenyomja a delejt a házban.[#banplz][#banplz][#violent][#violent]

Hát...

Boldog Újévet mindenkinek!

RJancsi

Az Ender nyomigák előnye, hogy áramszünet után ugyanott képesek folytatni a nyomtatást. Legfeljebb egy kis dudor lesz a folytatásnál.