Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#eljen]

Olyan fényes, mintha mos ugrott volna ki a Sárvíz-ből. :)

ezsolt74

Nekem van most egy Cube 3 nyomtatóm, ez gyári cartridge-el működik azaz minden új nyomtatószállal új fúvóka is van hozzá. DE mivel már nem lehet kapni hozzá gyári nyomtatószálat ,így ha a fúvóka tönkremegy akkor ,kell hozzá valahogy gyártanom új speciális fúvókát.
Így néz ki, azon gondolkodom, hogy Volcano fúvókából lehetne gyártani valami hasonlót..

ebalint

PSoft

Devecz Miklós

Sziasztok!

Használ valaki 3Dtoch-ot?
Sehogy sem tudom bekalibrálni, mi a trükkje?

somma

Küldtem linket.

szf

Össze lehet valamivel ragasztani a műgyantás kacatot PLA kacattal? És mivel?

RJancsi

PLA-t sima faipari vízálló PVA ragasztóval szoktam összeragasztani. Némi szerencsével a gyantát is megfogja.

szf

RJancsi

Ez elég csúfosan néz ki! Hogy sikerült ennyire összekuszálódniuk?

szf

Ez egy utálatos filament.G..... márkájú. Mindig valamit beszívok vele. Átmérő, gubanc, szín....

RJancsi

Csak nem Gembird? Mióta 3D nyomim van, szinte csak azt használok. Eddig csak a piros színnel frodult elő, hogy volt benne pár méter 1,6 mm-es, a sötétkék meg hajlamos bedugítani a fúvókát. Mindkettő PLA+. Különben semmi bajom velük.
PLA + -nál 200/60°C, PETG-nél 260/80°C hőfokot használok. Mondjuk a hőfokok nem sokat segítenek gubancolódás ügyben.

szf

Sokfélét használok de ezzel mindig bajom van. Kedves ismerősöm ilyet vett az ő kacatját csinálgatom.
Hőfok nem számit azt mindig az adott körülményekhez kell beállítani. Petg is használtam ebből az nem volt rossz.

szf

Még ez is. Levelezés közben asztalfűtés elszált. De menetközbe összegányoltam...

PSoft

De rohan az idő, [#vigyor] öt hónapja írtam...
[#t9p27293#]

Nos, a napokban volt időm -vagy csak unatkoztam/rászántam magam- [#nemtudom] [#kacsint] "nyugdíjaztam" a direkt extruderemet.

Még az eredeti Geeetech Mk8-as? volt, egy anno' általam kreált E3d v6-tal kombinálva.(ezzel kezdtem az egész nyomigás "őrületet") :)

Motor, E3d..., ventik, stb. tudtam hogy nehéz, de most leszerelve/mázsára dobva, én is meglepődtem. 566 g-ot cipelt eddig az "X" kocsim!!!
Az új fejjel, több mint 400 g-ot sikerült lefaragni, így most alig 160 g a versenysúlya a fejnek.

Egyébként, ebben is egy E3d v6 klón van, az én igényeimre faragva.
Az extruder, most egy MK8 EXTRUDER ALUMÍNIUM SZERELŐ KÉSZLET "B" TYPE bovdenesre alakítva.