Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Van. Milyen szeletelőt használsz?

PSoft

Ahahhh...
Szóval...megjött a Jézuska! [#nyes]

keri

A beépített NanoDLP-t
Az előkészítésre meg a MeshMixert

TBS-TEAM

József

konvoid

Üdv!
Lenne egy kis problémám az stl fájlokkal.
Idáig Cura 15-öt használtam. Gondoltam "fejlődök" egy kicsit
Telepítettem a Cura 4.8-at. A gondom az, hogy Cura 15
simán kezelte az stl fájlaimat, ugyan azokat a fájlokat a
Cura 4.8-as nem nyitja meg. Miért?
Próbáltam kisebb felbontásra állítani konvertálásnál az stl
fájlt, de nem segített.
Pro Desktop rajzoló programot használok. ( igaz nem mai
darab).
Előre is köszönöm a válaszokat : István

szf

Meg. De még csak ott tartok, hogy a gyárilag adott kacatot tudom vele kinyomtatni. Most próbálok egy nyomorult békát.

keri

Béka talán menni fog, de alapból arra figyelj, hogy ne változzon egyszerre nagy felületet egy szelet.
Klasszikus hidat nem nagyon szeret nyomtatni, mert leválasztáskor nem tart semmit, és leszakad, tönkreteszi az egész nyomtatást.
Pl. Legókockát nem a talpán kell nyomtatni hanem 45 fokban az élére állítva, és alátámasztásokat használva.
Nekem a beépített elég béna, ezért használom a MeshMixert mert az gyönyörű SLAhoz való alátámasztást tud csinálni.
Plusz tömör dolgokat sem érdemes nyomtatni. Lehet csak pazarlás.
Ezt is tudja a MeshMixer, hogy átalakítja üregesre a tárgyat. Persze kell lyukat hagyni a talpnál és a tetejénél arra hogy az anyag ki tudjon folyni.

SLA szeletelőknél aztán már nagyon nincs más extra. A rétegvastagságot és bevilágítási időkkel lehet csak variálni, szóval semmi speciális.
Nekem 50-60mikron az optimális, de elvileg a rétegvastagság csökkentésével a részletgazdagság is javul, mert egy világító pixelnél nem csak felfelé, hanem oldalra is keményedik a gyanta, tehát minél vékonyabb és rövidebb a világítás, annál részletesebb lesz a tárgy, meg extrém módon megnöveli a nyomtatási időt :)

Milyen nyomtatód van amúgy? Szerintem az Anycubic szeletelője sem rosszabb.

szf

Photon van.
Saját szeletelőjével próbáltam. A béka talpa nem ér le az asztalra. Most minusz 0,05-ről indítottam itt már lent van. Valami beállítási gond van, de még nem jöttem rá.

D.Laci

Binary vagy ASCII kéntv mented? Binary-s ként kel, hogy működjön.
Pro/Desktop van vagy 20 éves, de még néha előveszem...

keri

Alapból azt hiszem nekem is megemeli, mert alátámasztással akar mindent megoldani, és neked kéne hozzáadni a megfelelő helyekre. Én ezt visszavettem nullára, és ahogy mondtam külső programmal szerkesztem megfelelőre.

szf

Most én is egy másik szeletelővel csináltam az alátámasztásokat. Sokkalta jobb lett. De avval csak STL-be mentem ki, a gép saját szeletelőjével meg megcsináltam a pws fájlt.
De ennek nem így kell működnie.

konvoid

Köszönöm.
Kipróbálom.

konvoid

Köszönöm.
Binary-s ként működik.

ezsolt74

Mosquito hotend-nél, a vékony rozsdamentes csövet esztergálnád hozzá,vagy lehet valahol kapni?

Devecz Miklós

Sikerült hozzájutnom 3x0,5 mm-es KO csőhöz. Most készítek belőle egy ilyen felépítésű extrudert. A tesztekre még várnom kell, mert a mechanika, amibe beépítem még gyerekcipőben jár. [#wave]