Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

PLA ragasztás:
- aceton: nem oldja, nem duzzad, összeszorítás után széjjel jön
- UHU pillanatragasztó, 1 mml-es: érfogóval összeszorítva, 2-3 perc után elengedve, szétugrik
- Uverapid (két komponensű) beken, összeszorít, szorító eltávolítása után egyben marad.
A fene sem érti...

keri

Én csak azt nem értem mit szenvedsz ezzel? [#vigyor]
Ha megkérdezed elmondom, hogy a közönséges pillanat ragasztó ragasztja a legjobban.

keri

Ja és közepes sűrűségű kell.
A híg ragasztó kifolyik a résből, azért nem fogja meg.

keri

Nem tudom [#nemtudom]
Nem kéne, mivel több amperre képesek a legkisebb FET-ek is.
100mA az a klasszikus BC182-es tranzisztor képessége.
Hacsak nem olyan a fordulatszám szabályzása ami a PWM jelet figyeli, és a két venti tranziensei megzavarják egymást, de ebben az esetben sorba kötve még rosszabb lesz.

RJancsi

Nekem legjobban a vízálló faragasztó (PLASTDUR HOLZ 3011) jött be. Igaz, hogy eredetileg fához találták ki, de sok PLA-t ragasztottam vele és még egyik sem jött szét.

keri

Na most direkt megnéztem. Van egy 24V 5W-os ventim, meg egy 12W  2.5W-os Mind a kettő 200mA felett vesz fel áramot, és vígan bírja.

Azt javaslom hogy ha gond van vele, hogy fix tápra tegyétek, és csak a fordulatszám szabályzó lábat kössétek be a PWM kimenetre.

Szalai György

RJancsi

Nekem a gyári 1 db 24V/0,1A-es radiális venti van rajta és még nem éreztem szükségét nagyobbra cserélni. [#papakacsint]

svejk

DC labortápról mekkora feszültségnél indul el?
Nem lehet a MAGLEV mivolta okozza a gondot?

Próbálj egy pár száz uF-os kondit párhuzamosan kötni a ventivel.

VighLajos

Köszönöm, hétfőn megnézem az adott áruházban.
Van még egy Loctite 454 ragasztóm, bontatlan. Kiderítem, mire jó.
Üdv,
Lajos

VighLajos

Ez is jó lehet!
:-)

Szalai György

Kriminális ragasztó, hogy feltartott kézzel is tudj ragasztani, ha netán valaki pisztolyt fogna rád. [#vigyor2]

kijy8hc3f

Üdv, A Loctite 454 egy gél állagú általános felhasználású pillanatragasztó, mely kiválóan alkalmas műanyagok, fémek, porózus anyagok ragasztására.

Jenő

VighLajos

PSoft

A sok hasznos bizbasz után, legyen újra egy "haszontalan kacat is". :)
Ugyan nincs rajta ruha, de...nem is pucér. [#nyes]