Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nyugodt vagyok, reggel...disznóölés. [#nevetes1]

keri

Arra azért nagyon vigyázz hogy a pálinkát csak akkor szabad elővenni, amikor a disznó már kimúlt, nehogy összekeverjen a böllér a disznóval [#nyes]

RogerCo

Erre van a sapka! :D Akin nincs sapka és négykézláb van azt szúrják le ;)

kaqkk007

Nálunk egyszerűen oldják meg a megkülönböztetést ! Akin van sapka azt nem szúrjuk !

PSoft

Mindenki nyugodjon meg, nem volt keveredés...itt vagyok! [#vigyor]
A tévedésnek még az esélye is ki volt zárva...a szomszédban volt disznóölés. [#nyes]

PSoft

Fekete PLA grafitos felület...
~140x160x4-15 mm  0,15 a réteg.

szf

cy3rt06r

Sys_m

Sziasztok, valaki körbejárta már a filament házi készítésének a mikéntjét-hogyanját? Úgymond a "filastuder vagy Lyman" gép egyszerű, a műanyag alapanyag a kemény dió, ha van is, csak zsákos kiszerelés.

svejk

Rentábilis lehet az otthon, hobbyban elhasznált filament mennyiségnél?

Az alapanyag nem drága párszáztól indul kilója a granulátumnak.

Sys_m

A kb. 6000/kg 1.75mm filament ár mellett szerintem elgondolkodtató.

Sys_m

Egy fröccsöntő vagy műanyagos cég kellene, aki ad át kisebb mennyiségben is alapanyagot granulátum formában.

svejk

Hány kg-ot használsz el havonta, vagy évente?

2vkx6unz

Itt egy minta amivel lehet filamentet gyártani:

Persze ez egy kicsit más kategória...

Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyet érdemes kiépíteni otthonra. Még egy egyszerűbb megoldás is kellően bonyolult lesz és nem biztos, hogy megéri otthonra...

svejk

Utánaérdeklődtem, nem kicsit tévedtem. :(
Natúr színű PLA kilója 2000-3000 Ft közt van és nem is olyan egyszerű a beszerzése itthon.