Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

keri

Ugyan az mint PSoftnak.
Én sem dédelgetem.
Csak én még a port sem húzom le róla ecsettel [#vigyor]
Papírtörlőből tekerek rá egy göböt, és szigszalaggal összefogom. Ez mindegyik tekercsen rajta van, és lehúzza a port róla mielőtt behúzza a fej.

PSoft

Jahhh, azt nem írtam...

Egy "szivacslabdán" nálam is átmegy a filament, közvetlen az extruder előtt.

PSoft

Jó, jóóóó, [#eljen] de...
Olyan "üresnek" tűnik a doboz teteje.
Valami hasonló,ami megtöri azt az egyenes síkot...úgy elfért volna még rajta! [#nyes]

RJancsi

PSoft

Valamelyik topikban mintha azt írta volna valaki...
Az úgy nem jó, ha a doboz nyomtatott előlapján keresztülvilágít/átvilágít a kijelző.

Gondolom, Te ezt nem is olvastad, ezért nem is tudsz róla. [#vigyor]

szf

PSoft

Nem tudom hol van, arra sem emlékszem hogy melyik topikban lehetett. :(
Talán mert..."mindigmindent" olvasok? [#nemtudom] [#falbav] [#vigyor]

hea5er4w2

Sziasztok!
Az Ender3-on szeretném megcsinálni a dual fanos tárgyhűtést, ugye a kék és sárga vezetékre kötném, ami az alaplapból jön,  párhuzamosan kötöttem be a két ventit, de úgy nem tudom szabályozni a fordulatot , csak 100%-on mennek, ha leveszem mondjuk 50-re őket csak megrezzenek, de viszont nem indulnak el, ha sorba kötöm el sem indulnak, ebben a részében egyáltalán nem vagyok járatos, hogy lehetne megcsinálni hogy lehessen szabályozni őket, gondolom a venti sem jó, mert próbáltam egyet rákötni azt sem vitte, csak az eredeti Enderét.

2vkx6unz

Nekem nincs ilyen nyomtatóm, de nem tartom valószínűnek hogy 24V-os ventilátor van rajta. Inkább 12V-os lesz, de nyilván ezt ellenőrizni kell.
Ha mindkét ventilátor azonos feszültségű akkor párhuzamosan kötve működnie kellene. Nem hiszem, hogy teljesítményben nem bírná a kimenet.

hea5er4w2

Pedig 24V-os de az Radiális

2vkx6unz

Ebben az esetben polaritáshelyesen, párhuzamosan kötve működnie kellene...

RJancsi

Nem biztos, hogy a fordulatszám szabályzó elektronika elbír egy helyett két 24V-os ventivel. Én inkább két 12V-ost kötnék sorba. Már csak azért is, mert gyakoribb, könnyebben beszerezhető.

keri

Két 0.1Amperessel simán elbír [#nyes]

RJancsi

Akkor két 0,03 A-es miért fog ki rajta? Legalábbis 0,68W/24V=0,028A Persze nem ohmikus ellenállás de nagyságrendileg jónak kéne lennie.