Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Virbo

Köszönöm a tanácsokat.
Új gép eu raktárból 200$, használt egy év garival (3Deed) meg cirka 15e-el több. Viszont fintom sincs mi tartozik a gariba. Nem tudom vajon megéri-e.

A pro verzió jobb választás a felár ellenére is? A specifikációt elolvastam, de hát mivel nincs tapasztalatom max elhinni tudom. [#rolleyes]

RJancsi

Amit a pro verziónál előnyként látok, hogy mágneses asztala van. De ez csak kényelmi kérdés, a sima Ender 3 alu asztalára 4 db iratcsipesszel ugyanolyan jól fel lehet rögzíteni bármilyen lemezt. A nyomtatási időhöz képest a 20 mp-es "csipeszelés" igazán elhanyagolható. Az Y tengely dupla széles alu profilból van a pro verziónál. Kétség kívül merevebb lehet, de én a sima Ender 3-nál sem vettem észre semmi hibát amit a "gyengébb" tengely okozott volna.
Állítólag valalmit mókoltak az extruderrel is, hogy kevesebb legyen a dugulás. Erről nem tudok nyilatkozni, párszor nekem is eldugult a fúvóka de kiégetéssel és oldószeres áztatással gyorsan orvosolható a probléma. Különösen, hogy a gyári készletben tartalék fúvóka is van, így dugulásnál azonnal tudod folytatni a munkát a csere fúvókával és amíg nyomtatsz a dugulást is meg tudod szüntetni.
Én az EU-s újat választanám, különösen ha még olcsóbb is. EU-ból nem hónapok alatt érkezik és mégiscsak te leszel az első tulajdonosa. Könnyű összeszerelni, a fődarabok (mozgó X híd) gyárilag össze van rakva, nem neked kell legózni vele. Ami megtréfált, hogy az összerakás után maradt egy csomó fel nem használt csavar. Ez nem IKEA termék, nem pont annyi csavart csomagolnak mellé amennyi kell, hanem jó bőven nehogy kevés legyen. [#nyes]

xt79ipd3

Megnéztem a 3Dee-n lévő nyomtatókat. 97 ezer az Ender3 PRO náluk... Néhány nyomtatott alkatrészt és saját firmware-t adnak hozzá, ami ezért a felárért egy vicc szerintem.

Aliexpressen cseh raktárból ajándék üveglappal, 5 tartalék nozzle-lel 60.800 Ft jelenleg, két nap és 14 óra múlva 55.500 Ft lesz.

Az árkülönbözetből bőven futja egy SKR mini alaplapra, ha halk nyomtatót szeretnél, alumínium adagoló extruderre és néhány tekercs filamentre is.

VighLajos

A saját hülyeségem...
Ma reggelre ezt termeltem:
Fehér PLA-t cseréltem feketére. Nem néztem meg a dobozt, és ABS-t fűztem be.
Egy hete szívok...

RJancsi

Ha madárfészket akartál nyomtatni egész jól sikerült. Kicsit hézagos de majd belakják. [#nyes]

dezsoe

Én a nyár elejét vettem új Ender 3-at és már nem a hangos alaplap van benne. Nem tudom a típusát, de sokkal halkabban mennek a motorok, mint a régi alaplappal. (Videókban lehet hallani a régit, ahhoz tudok viszonyítani. Most két napig vinnyogott a fülembe kb. 1 méterről és egyáltalán nem volt se hangos, se zavaró.)

xt79ipd3

Én a nyáron vettem, de nekem nem volt szerencsém. Még a régi típusú alaplap volt benne.

RJancsi

Nekem 2 éve van meg, valószínű az első generációs alaplappal. Rendszerint egy méterre fejmagasságban nyomtat mellettem de egyáltalán nem zavaró a hangja. Biztos lehetne halkabb is, De a Tiétek is halkabb ha be sem kapcsoljátok. Szóval minden megszokás kérdése.

Virbo

Köszönm ismét.
Alin is nézegettem, de nem vagyok nagy alimágus valahogy ezt nem találtam meg. 55-ért egész jó ár.
Mi az amit érdemes hozzá venni. Néztem hogy szettben van + fúvókákkal, van olyan amelyikhez sátrat adnak. :)
Úgy általában ha ráaggat az ember valami kiegészítőt pl asztalszenzor meg hasonlót vagy alaplapot cserél akkor gondolom kell tudni fw-t feltenni, esetleg belepiszkálni...

VighLajos

Bohóchajat akartam...
Egy hete van benne a fekete anyag, és nem értettem, mi a bánat lett. A CURA4.8 felrakásával közel egy időben történt a csere.
Lecseréltem a 4.8-at a 4.6-ra, de elkezdődtek a réteg-szétválások. Ekkor vált gyanússá, ilyet csak az ABS-nél láttam.
PLA, PET-G, TPU forever!
[#taps]

PSoft

IdézBohóchajat akartam...

No de akkor, pirosat vagy sárgát kellett volna befűznöd. :)

PSoft

IdézSzóval minden megszokás kérdése.

Soha nem zavart a nyomiga hangja...
Én az első gravírgépemen még H1-es vezérlővel kezdtem, annak a hangjával is jól elvoltam. :)

cy3rt06r

Szervusztok !
Nem bírok magammal ,újabb kísérleti elrendezés : álló extruder motor ,(csak z-vel együtt mozog) és az  x tengely közép helyzeténél van rögzítve egy U rúdon és rövid bowdennel "támad"jobbra balra vagy balra jobbra.
Ja és a kislány aki rácsodálkozik vagy valamire vár.
Az Árpád érem nem is tudom hogy keveredett bele.
Sajnos ez a fémpor tartalmú magyar filament nincs a helyzet magaslatán ezért kicsi bemázoltam.

Üdv.:
Attila

RJancsi

Valaki hozzárétő magyarázza már el nekem (lehetőleg egységugrás, tranziens jelenségek és nanotechnológia nélkül), hogy mitől lehet egy léptecs halkabb vagy hangosabb. A csökött agyammal úgy képzelem, hogy adott fordulatszámhoz fix frekvencia tartozik, tehát a hangmagasság ugyanaz mindegyik vezérlőnél. A hangerő (amplitudó) meg az áramerősségtől függ, ami adott motornál megint kb. vezérlő független. Akkor mitől csendesebb egy korszerű vezérlő? [#fejvakaras]

RJancsi

...hozzáértő...