Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Végül is a 4 tengelyes forgatós gravírozók/marók is csak 3 tengelyesek, mert az X-Y -ból az alkotóra merőleges tengely nem mozog. Ha egy meglévő nyomtatónak elég nagy a "Z" mozgástartománya akár alá is lehet fabrikálni egy forgatót. Kérdés, hogy a hengernél hogyan oldod meg az asztalfűtést.

000000000

Amit irsz az csak 3-tengelyes. A henger az Y.

2vkx6unz

A legkisebb probléma az asztalfűtés... Annál sokkal problémásabb a szeletetlő mert ahogy épülnek a rétegek egyre nagyobb lesz az egy lépésre eső elfordulás (ívhossz) Ennek megfelelően a sebesség is változna hozzá kell igazítani a száladagolást is stb.

Szép feladat az biztos ;)

RJancsi

Május már elmúlt, de lehet, hogy nem késő felvenni a kapcsolatot Jonas-al.

000000000

Köszönöm. kb. pont erre gondoltam, csak egy kicsit hosszabb 60 cm és eleve fémcsőre ami akár fűthető is.
De a szoftver az nagyobb problémát jelent.
A henger kerülete minden sor után változik és több nyomtatási csík kell és ezt kellene stl vagy g-kódban megtervezni. Na igazából ez az ami nincs, mert ha jól értem akkor a szerző is erre keres valakit.[#csodalk]

Mondjuk nekem 1 cél feladatra kellene, amiből néhány száz nyomtatott végeredmény lenne.
Egy jól megírt g-kód akár meg is tudná oldani az 1 feladatomat.

RJancsi

3D nyomigával néhány száz példány? Elég nagy kitartás kell hozzá... Én legfeljebb egyet nyomtatnék ősmintának és arról szilikon öntőformát gyártanék. Abba vidáman önteném a gyanta másolatokat.

000000000

Sőt mi több, kb. ilyen kellene:

https://www.youtube.com/watch?v=dhiphmA89CI

Van valakinek ? Lenne rá munka. :)

2vkx6unz

Ebben az esetben kell keresni egy forgató + 2  tengelyes forgácsoló gépet és rá kell applikálni egy extrudert és már mehet is a móka. A G kód meg majdnem olyan mint egy marás visszafele lejátszva. KB ez kellene neked:

RJancsi

Az ékszíjtárcsa pont jó példa arra, hogy felesleges a forgató. Minimális támasszal simán ki lehet nyomtatni egy olcsóbb pl. Ender 3-al is. Lehet, hogy nem annyira elegáns mint egy forgató de műxik.

000000000

Nem a szíjtárcsa a lényeges.

PSoft

...

B.Zoltán

cy3rt06r

szf

Tetszik. Mik a méretei? Nozzle? Réteg?