Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nekem a 3mm-es ablak üveg bevált.
Ráadásul ingyen kapom az üvegestől, még hálálkodik is, hogy elviszem a selejtet.
Én eddig nem tapasztaltam 0,1mm hibát sem, de ezentúl, mielőtt ráragasztok valami drága ender fóliát megnézem a görbeségét.
Üvegért pénzt nem szabad adni, csak nagyon kivételes esetben, ABS-nél fogyóeszköz nekem.

B.Zoltán

axi9nk75r

Ma ez lett kész ,a képen nem látszik,de a bal felső sarka felemelkedett v. 3 mm-re :-(
lehet elszúrtam,az asztal csak 50 fokos volt,PLA meg 200

keri

Mechanikáddal kezdj valamit hogy stabilabb legyen. Szoktak vastag bútor munkalapra lecsavarozni az egészet, meg a tornyot kitámasztani. Nekem dobozos nyomtatóm van, ez elég stabil.

Szerintem a papíros módszer pontatlan és macerás. Régen mi cigaretta papírral ellenőriztük az MZ gyújtását mert az vékony, de szemre azt is jobban be tudtam lőni.
Ha jó a szemed, akkor az asztal síkjában átnézel a fej és az asztal között és század mm-re látszik mikor érinti meg.
Elhúzom a négy sarokhoz és a csavaros állítókkal addig tekerem amíg meg nem érinti. Két kört ellenőrzök.
Ha rossz a szemem akkor rendes acél hézagmérővel szintezek.

Az üvegből olyan kell ami alapból sík. Nyilván vannak rossz minőségű üvegek, de manapság azért ritka.
Én IKEA-ban vettem ilyen egyszerű tükör készletet. Asszem LOTS a neve. Abban van 4 darab. Én már kimerítettem a környékbeli üvegesek ingyen készletét :D

Viszont a rögzítésnél lazán el tudja nyomni az üveget bármi, szóval feszültség mentesen kell rögzíteni. Nekem csak a peremnél fekszik fel, van egy pici légrés a fűtőlapnál, mert az viszont szeret deformálódni és el is nyomja az üveget, főleg a NYÁK lemezes. Az alu sokkal jobb.

keri

Fénymásoló üveggel vigyázz, nekem felrobbant [#vigyor]
Kiderült hogy edzett üveg.

Proci

Na csak egy kis "érdekesség". Ugyan azt leszeleteltem Prusa Slicer-rel és nem jelentkezik a plusz váll probléma. Ergo a nyomtatónak magának nincs baja, hiszen akkor a Prusa Slicer-rel is jelentkeznie kéne a hibának.

Az érdekes az, hogy a Cura-ban se állítottam semmit sem. Ugyan azt az elmentett projektet nyomtattam ki a fej szétszedése után, mint előtte. És amikor ez nem sikerült, akkor kezdtem állítgatni dolgokat. Melyeknek szintén semmi hatása se volt.

Szóval az egészet úgy ahogy van nem értem.

PSoft

IdézSzóval az egészet úgy ahogy van nem értem.

Ez az egyetlen dolog amit nem értesz a nyomtatóddal/nyomtatással kapcsolatban?
Ha igen, akkor Te...szerencsés ember vagy. [#vigyor2]

PSoft

Igen, vannak fénymásolók hőkezelt üveggel is. [#vigyor]

PSoft

...

2am4nwzib

Erdeti Kigyooós  és fiai ,  alkotonak volt  fantáziája és ihletet  merített  Michelangelo David  szobrából .

PSoft

Igen... [#eljen]

Majd egyszer talán...az eredeti is sorra kerül. [#kacsint]

Laocoon and His Sons

ebalint

PSoft

Előbbre, mutattam egy "farkasfejet".
[#t9p27872#]
Hasonlót keresek, csak egy sörényes oroszlánkomáról, aki hasonlóan "barátságos" :) ábrázattal kellene, hogy bírjon.
Találkozott valaki/valahol vele?

Devecz Miklós

PSoft

Köszönöm! [#worship]
Próbálok találni köztük "nekem tetszőt".