Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

Elkészült az új V2.0 fejtartó. A modularitás volt a fő cél, így több fejet is fel tudok úgy rakni, hogy csak a Z magasságot kell módosítani. Illetve minden elemet tudok cserélni 2 csavar kitekerése nélkül.

szf

Szuper!
Nyomtattál már vele? Kipróbáltad már  a szálcserélős technikát?

ebalint

Tudom, hogy mi a különbség a két anyag között.

Elnézést, ha nem érződött az irónia.

keri

TNT ugyan nem, a nitroglicerin a szívgyógyszer.
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/nitromint_26_mg_retard_tabletta/1163

Amúgy meg TNT-be is haltak meg páran, de nem a toxikus hatása miatt hanem mert felrobbant [#vigyor]

keri

Vagy a bomba gyártást [#rolleyes][#vigyor]

wt8g4i4

Szia!
Még nem, az várat magára. Kíváncsi leszek rá, hogy működik majd. Ha jól emlékszem neked volt ezzel a fejjel gondod, Viszont az Attilának meg jól működik.

d30xhrezp

Sziasztok!
A kezembe került egy UHU pillanat ragasztó,és megpróbáltam a PLA-t ragasztani. Szét lehet törni,de azért tart. Esetleg akinek szüksége van rá próbálja ki,hátha jó lesz neki.

cy3rt06r

Néhány elkészült nyomtatás a flying extruderessel.
Már több tucat órát ment és még mindig jó.
Filmet küldök Psoftnak talán felrakja.

PSoft

Felraktam. [#wave]

Azért, érdemes kicsit figyelni a második videón 0:10-től az extruder mozgását.
Szó nincs idegbeteg rángatásokról, ostorvég csattogásról...
Sokkal inkább arról, amit már lentebb is írtál:

IdézEz a megoldás  ,elasztikusan leválasztja a kis amplitúdójú gyors mozgásokat a nagy tömegű extruder motortól.

ebalint

Príma!

[#eljen]

PSoft

...

szf

ebalint

robroy007

üdv mindenkinek

min friss hús a 3d nyomtatósok között lenne egy kérdésem vagyis több

sajnos elkerülhetetlen volt az abs használata mert hosszú távra készül alkatrész és idővel ki kell bírnia az éveket a pla-val szemben (tudom van más kezesebb bárány is azóta, de van még 0,8kg belőle szóval nem kukáznám még)

szóval:
1;
ender 3 nyomtató boroszilikát üveg szépen zsírtalanítva
pla kalapáccsal jön le róla de az abs menet közben is leugrik
100°C-os az asztal
mivel lehetne segíteni rajta vajon
(1 centis szoknya van köré nyomva de így is géz, de legalább végig tud menni a nyomtatás)

2;
az első pár sor elefántláb nyomba készül el és kicsit kidudorodik az alja a nyomatnak
a fej magassága A4-es lapot éppen nem fogja a fej
a nyomat nagyjából 0,5mm-el alacsonyabb mérve mint kellene, többi irányban viszont szépen pontosan készül el

a szeletelő még nem lett piszkálva semmilyen értelemben sem,
nem is tudom merre kéne mozdulni ...

bármi segítség jól jön

a filament legyen veletek

szf

Be van burkolva? Le van takarva? Legalább egy zsákot húzzál rá, ha nincs. Kicsit elő kell melegíteni a légteret.
Nekem burkolt előtte kb 10percel bekapcsolom az asztal fűtést, kb 35-40 fokos lesz benn a levegő. Úgy kell lefeszegetnem a nyomatot. Lassan nyomtatok, hogy legyen idejük összeforrni a rétegeknek.