Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jahhh...

Ha görbe a tányér, akkor se folyik ki belőle a leves. :)

axi9nk75r

Hát igen ,bizony előfordult,hogy a vadi új üveg asztalban volt vagy 1 mm görbület,a 4 sarkát hiába szintezte be,a közepén volt a gödör...

szf

Nincs gondom az asztal beállítással. Nem túl gyakran szoktam évente kb 2-3 szor, pedig sokat nyomtattam. Vagy amikor meggyalázom az asztalt. Nem kell nekem ez a bl touch, csak hátha ad valami többet....

axi9nk75r

Nálam az Ender 3 -nál rugós ,csavaros állítási lehetőség van,ami jó 1 alkalomra.Mire leszedem a nyomtatott cuccot,,kezdhetem előlről a papír húzogatást félóráig,mert biztos elmozdult v. 0,5 tizedet...

PSoft

Ritkán kell ugyan, de a "vadi új" üveget, magam vágom...magamnak.
Jók a tapasztalataim a scannerekről/fénymásolókról mentett fedőüvegekkel, jól vághatóak, kevés a "görbe" köztük.

axi9nk75r

Ez jó ötlet :-) csak ezek teljesen sík üvegek,az eredeti meg "recés" ,nem ragad nagyon rá a tárgy?

PSoft

Idéz...csak ezek teljesen sík üvegek...

Na most akkor, sík legyen az az üveg, vagy...görbe? [#kacsint]
Semmivel se rosszabb, mint a sok esetben gyárilag görbe "recés".
(egyébként, ilyen eredeti "recéset", még nem is láttam)

B.Zoltán

Én leveszem az üveget az asztalról, vissza 4 csipesszel rögzítve, és nem kell szintezni ezt szeretem az Enderbe.
A nyomtatón még nem szedtem le a nyomatot, annál jobban féltem.
Ha csak rosszul értelmeztem, akkor elnézést.

Rabb Ferenc

PSoft

Köszi a linket...

No de hogy ne legyen olyan egyszerű...
Én meg csak, az üveg nagytakarításakor szoktam levenni, a nyomat levételekor sosem. :)

axi9nk75r

Már megint belefutottam a link helyes megadásába :-)

szf

Nekem egyszer egy 120*130-as dobozforma ABS nyomat úgy rá tapadt az üvegre, hogy semmilyen módon nem jött le róla. Jött a megrendelő a cuccért igyekezni kellet. Végül mérgembe kalapáccsal vertem le az apró darabok meg simán leváltak a nyomat aljáról.

B.Zoltán

PLA-nál az üveget nekem sem kellene, ha van türelmem kivárni a kihűlését, de egyszerűbb levenni, rányomom az ablakra és nagyon gyorsan kihűl.
Az eredeti Ender lapról, még hidegen sem akar, az ABS-ről már nem is beszélve.

Persze aki nem fűtött asztallal nyomtat az könnyen beszél.[#wilting]

PSoft

Fűtött az az asztal, de csak az első körben. :)