Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

...

2vkx6unz

Sziasztok!

Ha valakit még érdekelne megjelent a Cura 4.8 pár hibáját a 4.7.x verzióknak javították...

cy3rt06r

Kis motorizáció bronzosítva +1.

szf

Ismerősöm gyantás nyomtatójához kellene készítenem/szereznem egy 405nm-en világító UV lámpát. Valakinek ötlete?
Utólag akarja kezelni a nyomatot.

PSoft

kijy8hc3f

Üdv, nekem van jópár darab UV lámpám, amivel discoban világitottak és a fehér szint rettenetesen kiemeli. Az nem jó esetleg?

Jenő

vjanos

Az én mikrómban rovarcsapda fénycső van, jól működik.

[#t9p27885#]

szf

Király ez a megoldás, talán még csövem is van otthon. [#taps]
Köszönöm

Egyújabbgépépítő

Volt egy kis idő foglalkozni a "ToolChanger" géppel.
Az első próbálkozásnál a cserét G kóddal oldottam meg, lassú volt és bonyolult volt beépíteni s slicer-be.

Végül sikerült életre kelteni a MARLIN beépített rutinját.
Ez már gyors és megbízható, valamint egyszerű használni.
Sajnos van néhány problémája is, remélhetőleg idővel megoldják.

keri

Igen, én is műkörmös csövet használok. Az való a gyantákra.
De a LED-ek ezen a hullámhosszon sokkal hatékonyabbak.

Proci

Felraktam a Cura 4.8-at a 4.7 helyett. A Cura 4.7-el mentett projektet behívtam a 4.8-ban, és nulla változtatással le szeletetletm és kinyomtattam. És lőn csoda, megint normálisan nyomtat. Nincs ott a váll az infill magasságában. Szóval ez valami Cura baromság volt. Bár nem értem, hogy eddig miért nem futottam bele. Elég régóta és sokszor használtam a régebbi 4.7-est.

robroy007

továbbra sem boldogulok az ender-al

a hiba még most is elefántláb
kezdő layer (initial layer horizontal expansion) -0,3mm
de nem csak a kezdő rész vastagabb oldalban 0,25-0,25mm-vel kb
az alsó 2-3 mm vastagabb általában ahogy nézegettem
hűtés 4. layertől indul

a magasság vesztés -0,5 mindegy milyen dolgot nyomtatok 10 vagy 150mm

hidegen egy 80 grammos sima fénymásoló papírt éppen fogja a fej az asztalhoz a négy sarkán
(középen lazán becsúszik)
(ha 40 fok körül van szintezve akkor sem jobb)

bed 60°C nozzle 200°C 0,4mm
0,2mm layer

robroy007

a képeken némileg látható az alján hol változik minden

következő próba hideg asztalon lesz

robroy007

hideg asztalon végig hűtéssel első sortól kezdve még rosszabb lett[#rinya][#rinya][#rinya]

kinek van esetleg ötlete a megoldásra?

szf

Ez a kezdő réteg -0,3. mínusz?