Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

morvfer7

Lehet, hogy ezt az árat olyan mondta, akik ilyet csinálnak?  :)  

Ilyenkor szokott kiderülni, hogy dolgoznak vele és veszteséggel adjék el a kész terméket, mert ugye nagy tételben a késuz tekercs PLA kerül ennyibe.

Kb 3-4 éve én felhívtam a Herz-et, ott adtak egy olyan kollegát, aki foglalkozott a terítéssel.

Az volt a lényeg, hogy a saját PLA-juk náluk drágább volt, mint Németből szállítással együtt, de nem tudtam vele zöld ágra vergődni, mert azt mondta vegyem meg ott, ahol olcsóbb.

Ettől a hívástól kezdve nem használom a nyomtatószálaikat, akkor sem, ha viszonylag jó minőség a piacon.

Nekem a kínai PLA is megteszi, mióta tavaly szétalkudtam az agyam a kínaival, azóta nem is használtam mást.

Itt is elment a fórumon közel 400 tekercs, és senkitől nem jött vissza negatív róla, pedig tény, hogy az 1,75 nem 1,75 volt, de mindenki megoldotta ezt a problémát egy kis többlet adagolással.

keri

Ennyi körül szokott lenni, de amúgy 25kilós zsákban is lehet kapni az meg vállalható mennyiség.
Az 1000kg-os az kicsit sok lenne, de biztos olcsóbban lehetne hozzájutni.
De ha azt nézzük hogy annyival nem is drágább a filament, mint a granulátum, én nem kínlódnék vele, főleg hogy a minőség sem feltétlen a top kategória lesz házi körülmények között, amikor az ezzel foglalkozó cégek is szívtak elég sokat mire sikerült a szükséges pontosságot és anyagminőséget összehozni.

keri

Vagy ha már granulátumból akarunk gyártani akkor azt felhasználni direktbe.

svejk

Olyan mondta, aki vett 50 kg-ot és extrudere is van.
Van fröccsöntőgépe is, tehát nem kezdő.
Még vacillál, hogy belefogjon-e.
Én próbálom őt is lebeszélni, pl. az általad említett okok miatt.

000000000

Ma én ezeket csináltam. Nem meztelen szobrokat hanem használható tárgyakat szoktam nyomtatni. Freecad-ot használom tervezni mindenre. Nagyon jó szerintem, könnyű  kezelni ha egyszer valaki megtanulta.

Az egyik porszívó cső tartó a CNC-re, a másik meg kábelfogó a CNC-re. Ki akartam cserélni azokat már régen, de nem volt idő rá. Ma volt.

000000000

A kábelfogó képei:

mex

"Nem meztelen szobrokat hanem használható tárgyakat szoktam nyomtatni."
Na ebből kihallatszik a burkolt szemrehányás...[#nyes][#nyes][#nyes]

RJancsi

Nesze neked használható tárgy. [#nyes][#wave][#nyes]

PSoft

Én pedig, -a gégecső bilincsen túl- kíváncsi lennék a nyomtatód más irányú/jellegű "tudására" is.

Én úgy látom, ez a bilincs nem a legszebbre sikeredett...
Egy-két euróért, egész maroknyi szebbet/jobbat adnak a boltban.

VighLajos

... a bőség zavara...
:-)

Sys_m

2-5 Kg, de lenne ez több is, ha nyomot lenne az ár.

000000000

Akkor rosszul értett  engem... nem szemrehányás csak mondom mire használom a nyomtatómat. Ruhás szobrokat sem nyomtatók.

svejk

000000000

"Én pedig, -a gégecső bilincsen túl- kíváncsi lennék a nyomtatód más irányú/jellegű "tudására" is."

Természetesen mást is nyomtatok vele, például múlt héten ezt a display keretet nyomtattam.

"Én úgy látom, ez a bilincs nem a legszebbre sikeredett..."

Nem tetszik? Nem baj, az a fontos hogy nekem jó. Majd ha a százhuszonötödiket nyomtatom akkor szép lesz. [#nyes] [#kacsint] [#nyes]

"Egy-két euróért, egész maroknyi szebbet/jobbat adnak a boltban."

Azt nem hiszem... Tudnál mutatni hasonlót? Nem csak körülbelül hasonlót, hanem igazán hasonlót, feketén, ugyan ebben a méretben erre a csőre. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0014GQ0JE/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

De ha igaz lenne akkor sem számít, mert nem spórolás miatt van 3D printereim, meg minden más gépeim. Ez egy hobbi, az megfizethetetlen, nincs ára. De azért ha maroknyit találtál pár Euróért akkor érdekelne, mert sok időbe telik nyomtatni azt, annak ellenére hogy neked nem tetszik. De "majdnem ugyan olyan, csak szürke (barna, vörös...) vízcsövekre való" nem érdekel, de még azt sem adják maroknyival egy-két Euróért.

Ne érts félre, engem nem zavar a sok meztelen szobor, én nem vagyok morál-rendőr. [#ejnye1] [#eplus2]