Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3m9kaxws5

Sziasztok . 12 óra eredménye.

ebalint

kiralyc

Ezer köszi.
Kipróbálom hátha javul valamit a nyomtatásom.
Amúgy nekem 2019 es sima Ender-3X em van, de a menü kicsit más mint a régebieken.
Nálam itt volt:
Control -> Motion -> Velocity -> Vmax E:
Ne felejtse el senki elmenteni :) (Control -> Store Settings)
Nekem sikerült... aztán második próbára már gcode-sender el toltam bele M203 al majd utána M500. azóta benne van az érték.
Kíváncsi leszek látom e az eredményt :)
De legalább már érthető, hogy mikor a szálazást próbáltam javítgatni miért nem láttam a különbséget a retraction speed állítgatás során... hát mert a gyári érték bekorlátozta...

PSoft

Sok DRV8825 és A4988 motormeghajtóval szerelt nyomtató van még...
Motor áramokat, ki hogyan szokta beállítani?

Van ugye a képlet A4988-hoz is és van a DRV8825-höz is, amelyekkel a referencia feszültség mérésével be lehet állítani a motorok névleges áramát.

És van a tengelyenként "fülre/nyomatékra" állítás, ami sokszor talán célravezetőbb lehet egy adott mechanikához.

RogerCo

Második [#vigyor5]

D.Laci

Nem is tudom mikkor nyomattad mi járt a fejedben? :)
Kicsit más lett... :)

2vkx6unz

Én pl. úgy állítom be a motoráramot, hogy a firmware fordításkor beírom, ha ez nem jó akkor meg menüből lehet állítani és menteni. Ultimaker alaplappal.
A másik megoldás, a konfig fájlban megadom éa indításkor arra áll be. (Smothieware klón).
Általában alacsonyabb motoráramokkal dolgoznak mint amit a motorokra meg vannak adva.
A potméteres beállítást nem szeretem mert nagyon érzékenyek a potik. Ilyem csak az Planet USB CNC-s megoldásnál van és itt is a referenciához állítva és nem fülre.

PSoft

Valaki mintha azt is írta volna régebben, -talán [#2865@B.Zoltán] - hogy a nyomat minőségét befolyásolhatja/befolyásolja a motoráram "helytelen" beállítása is.
De hogyan, mint, arra már...nem emlékszem. :(

B.Zoltán

Simább lett a felszíne az Ultimaker-nél, de nem megy max  áramon a motor így sem, csak növeltem 0,7-ről talán 1,2-re.
Utána nézek, hogy hogyan áll a potija ha kéred.

cy3rt06r

A másolás nemm hozza a teljes azonosságot az eredetivel , de azért hasonlít. Pl. az " Aranypengo " felirat is hiányzik.

PSoft

Közben meg is találtam az akkori postjaidat.
pld.
[#t9p26076#]
[#t9p26134#]

A poti állás nem annyira lényeg, -hisz nincs két egyforma gép- ne fáradj vele.
Köszönöm. [#worship]

PSoft

A lényeg...

Meg kell találni az adott gépre/mechanikára a legoptimálisabb motoráramokat.
Ami, közel sem biztos, hogy a motorra írt névleges áram környékén lesz.

D.Laci

Félreértesz, azzal nincsgond.
Az egyiken jobbkezes a másikon balkezes a csaj. :)

cy3rt06r

Ja, azzal nem is foglalkoztam melyik az ügyesebb keze.

PSoft

Előbbre kérte valaki...mutassak olyan képet, ahol látszik a támasz is a nyomaton.
Nos, itt van egy nyomat fekete Herz-es PLA-ból, még a támaszok lebontása előtt.