Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Virbo

Köszönöm.
Az Y motor kb kézmeleg, a többi szobahőmérsékletű.
Tudod esetleg az áramértékeket (vagy amit beállítottál feszültség), vagy emeljek a feszültségen kb-ra? Jelenleg 0,55V van az irányokon és 0,8 az extrúderen (1,5ohm az ellenálláés).

RJancsi

Az elég karcsúnak tűnik. Csak tippelek, hogy NEMA17-es motorjaid vannak, mert az az egyik leggyakoribb. Többféle létezik, de a kisebbek is 1,2A a legtöbb 1,5A terhelhetőségű. Nálad a 0,55/1,5=0,37A mellett csoda, hogy megmozdulnak. Ez kb. tartóáramnak jó.

000000000

Az attól függ milyen típusú a driver meg a motor amit te használsz. De ha A4988 típusú akkor szerintem 0,55V az kevés. Nem emlékszem pontosan nekem mi van beállítva, de emlékszem hogy maximumot adtam rá amit a motorok megengedtek. Az A4988 maximum fázisárama 2A, úgyhogy nem kell félni emelni, de nézd meg a motor mit bír. Én az egyik 3D printer motorokat 24V-al hajtom, a másikat meg 36V-al hogy gyorsan menjenek. Áram van elég, sokkal több mint kellene, úgyhogy azzal nem spórolok.

Még valami eszembe jutott... Emlékszem egyszer volt ilyen hibám amikor nem SD kártyáról nyomtattam hanem USB-n keresztül egyenesen. Néha a kód megakadt és ez lett az eredménye.

kiralyc

Sziasztok,

utolért a petg-k végzete... legalábbis a régóta bontott bár dobozban tárolt petg-m úgy tűnik beszívta a párát rendesen...
nyomtatásnál szépen buborékol pattog és valami rettenet felületet produkál...(2-3 hónapja még gond nélkül nyomiztam vele 245°C on... most meg 220 on is buborékol... )
Azt szeretném kérdezni, hogy ki használ és milyen filament szárítót. Valami nem túl drága de jól működő megoldás kellene... azon is gondolkodtam már, hogy bevágom a sütőbe, de annyira azért nem bízok a 20+ éves elektromos sütő termosztátjában hogy ezt rábízzam...

keri

Mekkora a páratartalom nálatok. Nekem soha  nem volt ilyen gondom.

keri

Én egy kis ceruza fáklyával csináltam, de a lényeg ugyan ez.
Színt mondjuk nem így váltok, de akár lehetne is.
Megnézni milyen hosszú szakaszok kellenek az egyes színekből, azt összeforrasztani, azt mehet a nyomtatás.

keri

Build adheszin, raft kikapcsolás.
Skirt üzemmódban szoktam használni.

keri

keri

Thingiverse teli van ilyenekkel, csak rá kell keresni.

PSoft

A4988-nál...
VREF = Rated motor current x 8 x Rsense
DRV8825-nél...
VREF= Rated motor current / 2

keri

Lépés tévesztés.
Nekem akkor csinált ilyet, amikor mégiscsak túlmelegedett a meghajtó. És nem tudtam rájönni sokáig. Aztán ledurrant az agyam, rátettem egy bazi nagy ventilátort, és azóta nincs gondja.

keri

Nálam 60fok a tapihatár [#nyes]
De igazad van. Én is hőmérővel 50fok körülire lövöm be a motorokat.

Virbo

Jó kérdés.
Gyári Ender 3 Pro 4.2.2 alaplap, meghajtók borda alatt azt nem látom...
Motorok szintén gyáriak.

B.Zoltán

Mondjuk egy két órásnyomtatás után legközelebb megmérem a motorokat, én egyenlőre nem piszkálnám helyedbe.

Virbo

6 óra után az Y kéz meleg, a többi szoba hőmérsékleten.

Egyelőre csak tájékozódom, hogy ha piszkálni kell ne akkor kelljen agyalni ilyeneken. :)