Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Legyen, egy másmilyen béka is... :)

szf

VighLajos

Gyümölcsaszaló. 30-75 C között lehet állítani, a tálcákat ki kell vágni, vagy valamilyen csővel helyettesíteni, mert nem fér el benne a tekercs.
8e Ft-tól már kapható.

Jozs

Sziasztok !

Anycubic i3 Mega vs. Creality Ender 3 témában tudna valaki segíteni ? Melyiket inkább, előnyök és hátrányok.
Eddig annyit szedtem össze, hogy az Anycubic beüzemelését jóval egyszerűbbnek mondják és kevesebb "rigolyája" van.
A felhasználható anyagok tekintetében ( filament ) ha jól gondolom nincs különbség. Munkaterület, zaj szempontjából is nagyjából azonosak.
Nem tudom milyen továbbfejlesztési lehetőségek vannak, és ilyen szempontból melyik nyerőbb.
De bármi infó jöhet :-). Köszi.

RJancsi

Kicsit (?) elfogult vagyok az Ender3-al kapcsolatban mert nekem az van. Az Anycubic-ot csak a netről ismerem. Amit ez alapján gondolok róluk az a következő. Az Anycubic kompaktabb gép, ha úgy tetszik kiforrottabb látványt nyújt. Szépen be van "csomagolva", míg az Ender inkább egy házi barkácsolt nyomigára hasonlít, minden őszintén látszik rajta. Amit szívesen látnék az Enderen az az asztal két viszonylag távol levő lineáris megvezetése. Sokkal korrektebb, mint az Ender pirincka alu szelvényében nyiszorgó gumigörgők. A filament kifogyás érzékelő is az Anycubic előnyét növeli. A színes kijelző relatív dolog, végül is a fekete-fehér is színes, csak nem olyan látványos. Az érintő képernyő is jópofa dolog, kérdés mennyire nehézkes egy paraméter módosítása. Mert az Ender 1 db tekerő/nyomó gombja elég korrekt megoldást nyújt bár kétség kívül nem olyan elegáns. Az Endernek talán annyi előnye van, hogy rengeteg "tuning" alkatrászt lehet hozzá saját magával nyomtatni vagy venni, kérdés, hogy ez előny vagy hátrány, akkor jó egy nyomtató ha gyári állapotában is jó, nem kell fejlesztgetni. Nem tudom az Anycubic mennyire jó "gyárilag".
Összegezve: az árakat nem néztem, de most úgy tűnik az Anycubic talán jobb egy fokkal. Elsősorban a filament érzékelő és az asztal alátámasztása tetszik, de a kompakt kialakítás is szebb.

keri

Anycubic köszörült lineáris tengelyt használ.
Ender műanyag görgővel aluprofilon gördül.

De alapvetően mindkettő jó.

Bármelyik továbbfejleszthető a saját magán nyomtatott és alkatrészekkel.

B.Zoltán

Ha lineáris tengelyt használ, akkor már inkább Ender, mert ott a lötyögés nullára állítható.
Valahogy nekem nem jött be ez a csapágy típus, mert ha nem lötyög, akkor szorul.
Ja és nem csendes a járása, bár ez csak a gyors mozgásnál hallható valószínűleg.
De ez csak az én véleményem.

keri

Enderen az lenne az első hogy kivágom az ultragagyi görgős megoldását. Ezeknek addig volt létjogosultsága, amíg drágák voltak a lineáris elemek, de már régen nem az.

Alumíniumon, műanyag görgő az nem korrekt megoldás, szekrényajtóra jó, precíz gépre nem, akkor sem ha épp tudsz adni neki előfeszítést.

Ha rossz a golyós persely, akkor kell bele másik, de akkor is az a korrekt megoldás.
Sőt golyós sem kell. Műanyag vagy bronz perselyt is csinálhatsz (nyomtatni is lehet)
Zaja nem ezeknek lesz a legnagyobb egyik megoldásnál sem.

B.Zoltán

Ismerem a véleményed, de az Ender nem, és az teszi a dolgát egész jól.

keri

Műszaki tényeket írok le, nem véleményt.
Valószínű én is lusta lennék ellene tenni amíg működik, de ettől még nem lesz jó ez a megoldás, csak roppant olcsó, főleg a gyártónak.

Virbo

Szerintem rosszul közelíted meg a dolgot:
Az elvégzendő feladathoz, választottak az elvárt minőséget biztosító megoldást. ;)

keri

Ezért írtam ezt.
"Anycubic köszörült lineáris tengelyt használ.
Ender műanyag görgővel aluprofilon gördül.

De alapvetően mindkettő jó."

PSoft

Devecz Miklós

Elkészült a legutolsó (?) 3D nyomtatóm.
Felépítése CoreXY, mérete 200x200x200 (ez nekem elég).
Új, még teszt alatt levő saját tervezésű full metál extruder.
3D touch szintezés.
Ami új még, a 64 bites RT-kernel.

TBS-TEAM

Szép munka gratulálok [#eljen]
József