Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Nekem is volt egy BL-touch az egyik nyomtatómon, de nem tudtam beüzemelni, ezért inkább le is szedtem róla. Viszont a mostani Anycubic Predator nyomtatómon lévő automata szintező tökéletesen teszi a dolgát, igaz nem BL-touch, hanem sima speciális mikrokapcsolós, de ez legalább rendesen működik. A BL-touch meg valahol bent van azóta is a nyomtatós cuccokkal teli fiókban.

PSoft

Vágtam egy darabot belőle és négy bindercsipesszel rácsíptettem az üveglapra.
Felfűtöttem az asztalt 60 fokra, az ezüstösen csillogó "rücskös" oldalára nyomtattam PLA-val 210 fokon.
Meglepően jól tapad a felületére a PLA, visszahűlés után gond nélkül leválik róla a nyomat.
Nekem, a felület is tetszik. :)

PSoft

TBS-TEAM

A kisérletezés viszi előre a világot. [#taps]
József

zip0ji0se

Jól sikerült![#worship]
Én egy ideje azon gondolkodom, hogy mi van ha az üveglap egyik oldalát feláldozom homokszórásra. Utána már az sem lesz teljesen sima, mivel mikró kráterek lesznek rajt és szerintem jobban tapadna. Kvarchomokot kéne vennem valahol.
Ilyen lapot hol lehet beszerezni különben?

szf

Meglett az UV utókezelő berendezés. Már csak nagyobbítani kell a térfogatát.

Ugyanit körömfestést vállalok.[#nyes]

TBS-TEAM

Kalapáccsal [#eplus2]
József

TBS-TEAM

Üveglapot bemattítani a legegyszerübben ezzel tudod othon mattítani és nem kell homokfuvás és stb.. [#vigyor]
József

szf

Utána tudom UV fénnyel kezelni[#kacsint]

TBS-TEAM

Az a fájdalomcsökkentő? [#csodalk]
József

Devecz Miklós

Mit csinálok rosszul?
3D touch szintezést akarom beállítani, de sehogy sem jön össze.
Amit csinálok:
1.   XYZ Home
2.   Szonda Z eltolás beállítása (nekem 1.95 mm, beírva
        -1.95, elmentve EEPROM-ba)
3.   G-kód kezdő sorába beírva G28 G29
4.   Nyomtatás betöltése, indítás

A végeredmény, az első réteg valahol messze van az asztaltól, máshol beleszánt az asztalba.

TBS-TEAM

Gondolom elöszőr az asztalt beállítottad manuálisan Z 0.0 (Papirlappal ami 0.2mm)
legalább öt ponton mérve (négy sarok majd középpont) töbször ellenőrizve.
József

Devecz Miklós

Kiszinteztem.

Az asztal nem tökéletesen van szintben, ezért is akartam a 3D touch-ot használni a szintezéshez. Az hittem, hogy ezt a ketyerét az ilyen problémák megoldására találták ki. Az egyes leírások szerint ferde asztalra is lehet ezzel nyomtatni. [#falbav]

TBS-TEAM

Minnyi ponton méri meg az asztalt ha elinditol egy programot.
Milyen a vezérlő szoft?
József

Devecz Miklós

Kilenc ponton mér.
Marlin a program, és Octoprinttel csinálom.