Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Herz és DevilDesign-t használok. Mindkettővel maximálisan elégedett vagyok, csak nagyon felmentek az árak.
4000 környékén vettem még régebben, a Herz mindig drágább volt, de az itt van a szomszédban, így a szállítási költséggel és gyorsasággal verhetetlen nekem.

keri

Amazon volt valaha olcsó?

keri

Ledobod a földre, aztán onnan tekered vissza. Persze ez kevésbé kíméletes, főleg ha sokat kell letekerni a csomóig, szóval ha hajlamos a töredezésre akkor keress valami nagyobb átmérőjű dolgot amire rátekerheted.
Fazék, papírkosár, hosszabbító dobja...

Virbo

Köszönöm végül letekertem a földre, de ez talán végszükség megoldás.... :)
Fórumtársunk felajánlott egy üres dobot, majd azzal áttekerem rendesen.

xhadp99yn

Sziasztok
Olvasgatom mindig ezeket a csomózásokat
kérdés hogy tud gubanc lenni ha gép tekeri fel ?
Nem lehet hogy nem gubanc csak elcsúsztak a menetek ?

RJancsi

Alighanem fellazultak a menetek és egymásra csúsztak. Gyári tekercselésnél még nem találkoztam ilyennel, pedig csak Gembirdet használok. Talán túl könnyen forog a dob a tengelyen és ez a gond. Nem árt egy kis súrlódás, hogy csak annyi jöjjön le a dobról amennyi kell.

TBS-TEAM

A mérések alapján tartja az 1.75mm-t.
A rétegváltás nállam így megy, vagy ha lefogyóban van a tekercs.
Menet közben történik: [#nyes]
Forrazstópáka mind a két anyag egyszerre megmelegít összenyom, majd körbevágom, egy kicsit megcsiszolom és kész.
Évek óta így válltok nem fűzögetem ki a fejből. [#nevetes1]

József

zip0ji0se

Sziasztok!

Az alábbi képen lévő sarok letapadást, hogy tudom úgy beállítani, hogy csak az jelenjen meg. A körben lévő perem nélkül. Valamit még engedélyezni kellene, de nem találom a magyar nyelvű felületen.
Köszönöm.

Virbo

Nálam le kellett tekerni 2 réteget a dobról mire kijöttek a csomók.... [#csodalk]

RJancsi

https://index.hu/belfold/2021/01/10/otlet_innovacio_paramentesito/
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a tudós professszor urak nem maguk nyomtatnák az "orrkengyelt", hanem megosztanák valamelyik nemzetközi - fizetős -  oldalon.
Ha tényleg használható eszköz, a letöltésekből befolyó pénz sokkal több lenne mint amennyit így össze tudnak kaparni. Ráadásul nem csak pár száz ember juthatna hozzá hanem akár milliók.

Egyújabbgépépítő

PSoft

.

Virbo

Ilyen mértékű elcsúszást mi tud okozni? Laza 5 óra után... [#csodalk]

Y irány, nem laza, nem szoros, nem lötyög. Áramszünet nem volt. Motorok, vezérlő doboz nem melegebbek mint szoktak....
Mire észrevettem a következő 6 réteg ráadásul tök jó lett. Mármint elcsúszva.

VighLajos

Persze, hogy nem Illés Tibi találta fel! Módosított rajta néhány méretet, használhatóbbá tette.
Éppen most hívott fel, hogy több fórumon kapja az "áldást" az újságírók "szabad fogalmazása" miatt.
Ismerem a srácot közel húsz éve.
Ősszel látta meg nálam az Ender3 Pro gépet... Látszott rajta, hogy azonnal beindult az agya...
:-)

000000000

Szerintem a nyomtató fej valamihez ütközött, vagy pedig a sebesség (vagy gyorsulás) nagyon nagy a terhelésre és kevés az áram van beállítva amivel hajtod. Ha nem hajtod elég magas árammal a motort akkor kevesebb lesz az erő benne. Az nem baj ha a motor meleg lesz, pont fordítva, az a baj ha mindig hideg, mert az azt mutatja hogy kevés az áram. Léptető motorok bírják a meleget, jobban mint a kezed, úgyhogy ha a motor 40-50 fokos az nem számít, de azt nem tudod megfogni kezeddel mert az forró a kezedre.

Nekem ilyen probléma ezek alkalommal voltak, megszűnt amikor motor áramot emeltem, vagy csökkentettem a gyorsulást meg a sebességet.