Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Hmmm, én is probáltam anno a freecadot, de még egy kockát sem tudtam vele megrajzolni mindig arra volt panasz hogy ez nem solid azaz nem tömör.

Miért nem használod az 123d design progit vagy a www.trinkercad.com ot.
Ennél sokkal összetetteb dolgokat is meg lehet pl. a tinkercaddal rajzolni és ez utóbbi online tehát még helyet sem foglal a gépen.

kijy8hc3f

Köszönöm az infót. Ezekröl a progikrol nem is tudtam, természetesen megprobálok.

Jenő

kijy8hc3f

Már meg is van a válasz a miért nem re.
Sajnos ezek a progik nem magyar nyelvűek. Én  73 éves vagyok, sajnos nem beszélek angolul sem más idegen nyelven igy a magyar átiratos Freecad tünt számomra értelmezhetőnek.

Jenő

ezsolt74

A Design Spark Mechanical magyar nyelvű,ingyenes (csak regisztrálni kell).Próbáltam már jó néhány tervező programot,és nekem ez jött be eddig legjobban, nagyon könnyű használni.

pa0n9mw

A tinkercad honlapmagyarul beszél

B.Zoltán

Valószínűleg rosszul fogalmaztam, igen a régi Curában is van első réteg flow.

keri

Olcsó, és ahhoz képest meg teljesen jó.
Korábban volt a drága jó, és az olcsó félkész kínai.

RJancsi

Nekem is Ender 3 van így első kézből ismerem a jellemzőit. Röviden: jó és olcsó. Ugyan neked kell összeszerelni, de pl. a "híd" gyárilag egyben van, így az asztal szintezésén kívül semmi állítgatni való nincs vele. Megkapod a dobozt, fél óra alatt összerakod és azonnal nyomtathatsz, némi szerencsével már az elején is elfogadható minőségben.
Az olcsó nyomtatók általában ágas-bogas támaszokkal vannak merevítve, sok alkatrészük fröccsöntött vagy nyomtatott műanyag. Az enderek teljesen fém építésűek, olyan pontos gyári vágásokkal, hogy szinte lehetetlen rosszul összerakni. A munkaterülete (22x22x25 cm) is nagyobb a hasonló árfekvésű nyomtatókhoz képest. A neten sok kiegészítő (tuning) alkatrész van hozzá, amivel javíthatsz rajta. De ezeket saját magával ki tudod nyomtatni, azaz gyakorolhatsz és javíthatsz rajta egyszerre. Ár/érték/minőség arányban szerintem egy nagyon jól eltalált gép.

keri

Elterjedt, és van hozzá mindenféle módosítás.

B.Zoltán

Szerintem az a jó program, amit az ember kiismer, és jól tud használni.

Az új Curát is próbáltam, de kellene hozzá egy komolyabb gép, nekem fölöslegesen bonyolult, de nyilván jó program.
A prusa slicer most nekem a sok kipróbált program után jelenleg a legjobban az csinálja, amit szeretnék.
Egy-két kisebb hibát találtam benne, ami könnyen orvosolható.

Nálad valami beállítási gond lehetett talán, nekem még nem csinált ilyen durvaságot.

pa0n9mw

Jó volt mig másik laptopot használtam.
Aztán áttérem a 64 bites gépre onnantól kezdve sokasodtak a problémák vele, belefáradtam a kinlódásba egszerűbb volt váltani Curára, ezt is használtam már annó egy régebbi verzióját amit még a kinai "bagybátyám" küldött a géppel.

NickE

Értem. Ha szükségem lesz tartalék gépre, lehet, hogy veszek egy ilyet.

keri

Igen, ez nagy baja, Pyton programozási nyelven írták, ami elég erőforrás igényes.

Gyengébb gépre én is inkább a Slic3r-t javasolnám, bár jól elfutnak a régi Cura-k, de a Slic3r-t fejlesztik, így nem kell lemondani az egyre javuló nyomtatási minőségről és trükkökről.

PSoft

Idéz...azok akik köpködnek, soha nem volt nekik csak valahol valakinél látták.

Vagy még csak nem is látták, de a nagy "tudású" haver megmondta, hogy..."kínai, úgy rossz az egész ahogy van". [#nyes]

NickE

Megrajzoltam FreeCAD-ben és elküldtem e-mailben.

(amúgy szerintem nem rossz progi a FreeCAD, egy ilyet néhány perc megcsinálni benne)