Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Virbo

A gyerkőcnek készül egy kishajó szülinapjára. A hajótest a legnagyobb "falat", majdnem 16 óra nyomiga. 0,3-as réteg PLA. Fúvóka 0,4, hőfok, sebesség rendben. Prusaslicer az elkövető.

Vajon mitől ilyen hézagos a hajótest alja? Más rétegvastagság kellene oda?
Máshol egész jó lett, de félek előbb utóbb így elsüllyed.[#vigyor]

Kérdés, hogy van valamiféle beállítás amivel ezt korrigálni lehet?
Illetve esetleg valamiféle bevált ragasztó/hézagkitöltő vagy egyéb ,ami bírja a melegvizet (is), anyag amivel be tudnám ezt kúltúráltan "gittelni" és átlátszó marad? (Kétkomponensű ragasztó valószínűleg lyukacsosra szárad, legalábbis amiket eddig használtam nem lennének jók.)

2vkx6unz

Ezt a darabosságot a rétegvastagság okozza. Ha a szeletelő tudja a dinamikus rétegvastagságot akkor érdemes ezt használni. Minél laposabb a felület annál finomabb rétegeket kell(ene) használni, hogy a felületi minőség jobb legyen. Nyilván a határ amit még tud a gép kab 0,05-6 mm. Persze ez durván megnöveli a nyomtatási időt.

TBS-TEAM

A gyereknek a fűrdőkádban az lesz a lényeg, hogy elsűlyessze [#nevetes1]
József

Virbo

Elvileg tudja a szeletelő amit mondasz, 0,2-ig le tudok menni gond nélkül, alatta még nem annyira hagynám magára a gépet tízórákra... [#vigyor]

Reméltem nem kell újranyomtatni... [#rolleyes]

Virbo

Mondjuk ez is igaz. [#vigyor]

PSoft

Itt írta a megoldást [#2865@B.Zoltán]
 [#t9p28648#]

B.Zoltán

A ferde résznél vissza mégy 0,15-0,2mm-re az sokat szépített volna rajta.
Ha van ferde oldal, érdemes legalább 3 vagy több réteget beállítani a falvastagságnak, azt tapasztaltam.

Virbo

Igen igen, láttam a múltkor most jött el az ideje hogy kipróbáljam azthiszem. [#kacsint]

RJancsi

Ha aggódsz a tartóssága miatt akkor lakkozd le. A legjobb a lakk helyett valami kétkomponensű lamináló gyanta lenne üvegszál/szövet nélkül.

000000000

Az arany menyire lesz arany valami tárgyat majd csinálhatná...
köszi!

Virbo

Ha a hirdetett filamentről van szó ilyesmi lesz.

RJancsi

Majd ha megjön csinálok. Amúgy nekem nem tűnik aranynak, inkább "bőr" vagy "test" színűnek. Ezért is vettem meg. Virbo képei alapján nem tévedtem nagyot.

000000000

Azért is irtam hogy tegyél fotót róla kíváncsiságból... nekem az ezüst pla csak világos szürke volt valóságban [#levele]....

RJancsi

Na, elkészült az első próbanyomi. Sok mindennek lehet nevezni, de aranynak semmiképpen. Nem csillog jobban egy átlag PLA-nál. A színe maradjunk annyiban, hogy "egyedi". Összehasonlításként mellé raktam egy hivatalosan is narancssárga PLA kockát meg egy sárgaréz szelep-adaptert.
A háttér egy sötétkék törölköző volt.
A maximalisták jól látják, hogy a gyűrűs ujj lukas. Meggyőződésem, hogy akkor lukadt ki amikor a támaszt letörtem. Próbaképpen Psoft után én is 0% kitöltéssel nyomtattam, 3 réteg fallal, 0,4 mm fúvókával és 0,2 mm rétegvastagsággal. Hőmérséklet 200/60°C. Eretnek módon a tapadó réteget 60, a továbbiakat 100 mm/sec sebességgel. Még így is egész vállalható. Aki nem tudná Ender 3 nyomtató lényegi átalakítás nélkül.