Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kiralyc

Amit thingiverse ről kaptam, hogy ezt kellene nyomtatni nekem nagyon nem akart működni...
szorult a duplo oldali része, ha simán megnöveltem volna akkor meg a favonat oldala lett volna túl nagy... így csináltam egy saját scad file-t egy duplo lib segítségével (szintén thingiverse es találat). Ha kell akkor a scad file -t feltölthetem valahova... abban lehet játszani a tűrésekkel, meg külön állítani a duplo dolgait meg a favonatosat... ha csak egy két darab kellett volna lehet tojok rá és megreszelgetem az alját, de a barátom kért vagy 20at így inkább szenvedtem kicsit az OpenScad el :)

RJancsi

Nem kötekedés, de mire jók ezek a pár centis "toldók"? Azért kérdezem, mert az unokámnak is van ilyen vonata, de még nem jöttem rá mennyivel lenne jobb a pálya ezekkel a nyomtatott adapterekkel. [#fejvakaras]

kiralyc

Nem a toldás a lényege... hanem hogy az alja az lego duplo kompatibilis... szóval egy lego duplo házra vagy alapra rá lehet vezetni a sínt. Vagy lego duplo elemekből lehet építeni alagútnak lábazatot.

RJancsi

Aha. Köszi, ez nekem nem jött át elsőre. Így már világos. [#worship]

sny33a3y5

Szia!
A siker az 1/3! A "Pocket" azt nem értettem, hogy hol s mit kell keresnem. A "Part" "Chamfer" esetében maradt egy pici rész. Nem engedi a teljes testmagasság értékét. Eltűnik a test, ha azt adom meg.
A "Pocket" az érdekelne

2f428kduf

Szeretnék segítséget kapni. Kövezzetek meg, de csak egy a nyomtatót alig használó vagyok: egy Ender3-at, Skethhup-ot,és egy Cura3.2-őt használok. Távtartóket, egyéb egyszerű idomokat készítek. A darabokat a Sketchup-pal rajzolom, a Cura a g-kódot. A darabok megfelelnek arra amire használni akarom. De!! Az munkadarabok oldalát elég simára csinálja a 0.4 mm-es , de az alja-teteje nem tömör, különösen ha a kitöltési tényező nem 100%. Olyan "hálós".
Mit nem állítok jól.

RJancsi

Egy fotó sokat segítene...

RJancsi

Nem a minőségen, hanem nekünk. [#nyes]

Virbo

Valóban segítene egy fotó a jelenségről.

Én se régóta nyomtatok, de saját tapasztalat (is), ha nem kalibráltad le az extrudered akkor lehetséges hogy kevés anyagot adagol azért van hézag a csíkok között. Olyankor a belső "hálót" se nagyon tudja normálisan átfedni a felső (teli) pár réteg.

RJancsi

Az is előfordulhat, hogy vékonyabb a filament a névlegesnél. Esetleg magyobb a fúvóka furata, de keveset használt nyomigánál ez nem valószínű hacsak nem gyári hibás.

000000000

Nem tudom mi a probléma a Pocket-et használni, de csináltam gyorsan egy rövid videót, azon megmutatom hogy csinálom Pocket segítségével. Nézd meg, de ha nem segít elküldhetem a fájlt neked, azzal tudsz játszani.

sny33a3y5

Ez nagyon jó, már értem és remélem tudom is csinálni!
KÖSZÖNÖM!

000000000

Szívesen. Örülök hogy segített. Sok szerencsét a FreeCAD használására. Én szeretem mert mindent elég könnyen lehet csinálni vele és nagyon komoly program.

B.Zoltán

Nagyon tisztelek mindenkit, aki a FreeCAD programot tudja használni.

Nekem egyszerűen nem állt rá az agyam.
Én vizuális típus vagyok inkább, és sokkal egyszerűbb, amikor látom, hogy egérrel tudom mozgatni a síkokat.

Ezt a billentést a Design Spark Mechanical-al kb 10-20mp alatt meg lehet csinálni, persze van, amit meg sajnos nem tud, és a FreeCAD tudja jobban.

Szoktam mondani, mindenkinek az a jó program, amit jól ismer és tudja is használni.

000000000

Előbb utóbb úgyis megkel tanulni egyet mert a több kis tudású programokkal zavar és káoszt teremt a tudási szintel!
Vannak magyar diákverzios megoldások (free) cad nagy rendszerek siemens,solidworks,fusion 360..stb csak használni kellene de eröl kevesen tudnak úgy látszik több helyen is mert akkor használnák....