Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Annak röhejes aki megragadt az XP szintjén és nem vesz tudomást arról, hogy a világ elhaladt mellette. Persze lehet őskövületekkel virítani, de aki ma számítógépet vesz annak ha tetszik ha nem Win10 lesz az oprendszere. (Vagy Linux, de nem az terjedt el a hétköznapi felhasználók körében.) És a Win10 bizony már nem ismeri alapból az ilyen első generációs videó formátumokat. Hasonló élményt nyújt, mint egy virtuális logarléc. Ezzel is lehet szorozni, de én maradok a korszerűbb számológépnél.

PSoft

Csak most, csak Neked... :)

Ez fogadott ma reggel fél hatkor, mikor lementem a műhelybe.

Pár paraméter...
- a "szobrocska" 150 mm magas
- "színkifutott" Herz-es PLA
- nyomtatási sebesség ~100 mm/s
- rétegmagasság 0,15 mm
- kitöltés 25%
- támaszok, ahol kellett...voltak
- 210 fokon ment a nyomtatás
- 60 fokos asztallal indult, a második rétegtől az asztalfűtés kikapcsolva
- munkaidő 6-7 óra között valahol

Persze, ez még csak egy félkész "valami"...
Majd mutatok róla egy jó kis .gif-et is, mielőtt odateszem a többi mellé. [#kacsint]

Nem haragszom én Terád, már régen...elfogadtalak olyannak, amilyen vagy. [#wave]
(jahhh...a feltöltött képek 1,2-1,4 "megásak")

000000000

Örülök, hogy meggyőztek a tények. Több infó, kevesebb memória.
Ez a beszéd!

PSoft

Az első mondatom is olvastad? [#vigyor2]

RJancsi

Mi ez a memória pazarlás? A nyomtatódról láttumk már elég képet, a szoborról elég lenne ennyi is. [#nyes]

PSoft

Nem találtam az...ollót. [#nyes]

Virbo

Tegyünk tisztába még pár dolgot:
Nem vitatom Tibor tudását. A jópár év alatt mióta itt vagyok feltűnt hogy ért a "szakmához". Ellentétben velem.
De az is feltűnt hogy pár hónapos ciklusokban megérkezik a kitiltása után, először csak finoman aztán egyre bicskanyitogatóbban adja elő a világnézetét. Ez általában elfajul addig hogy kitiltják, vagy nagy ígérgetések közepedte önként távozik "örökre". Mert ez a fórum nem éri el a műszaki szinvonalát. És ennek hangot is ad. Most ép itt (is?).

Az hogy a mai böngészők és oprendszerek nem támogatják az ő minimál információ tartalmú videóit nem ő tehet.
De arról igen hogy 2021-ben sem képes nézetet váltani és erőlteti ezeket, folyamatosan belekötve az emberekbe.
A fejlesztései biztosan nagyon remekek, valószínűleg elketyegnek akár egy logarlécen is, csak az a baj hogy az emberek 99%-a nem akar logarlécet használni (pl. Mert a szomszéd gyárakban se láttak már logarlécet... ).  Mert van díszes, csicsa technikai fejlődés és van lehetőség probléma nélkül megnézni azt a nyamvadt animációt ami képes majd 4MB-ot lefoglalni a sávszélességből abban a pár ezred másodpercben amíg betöltődik. Miközben a mérleg is súlyos megabájtokat küld a telefonra hogy kövér vagyok (azt most hagyjuk hogy ez miért jó... [#nemtudom] :) )

És valóban hálás vagyok a mérnököknek hogy este a kanapéről nyomon tudom követni a nyomtatásom állapotát, de ezek a dolgok azért születtek, mert ebben a csicsa világban erre vam igény.. [#kacsint]

Tibor sajnos ezt nem képes megérteni, erőszakosan próbálja meggyőzni az embereket, hogy mennyire rossz meg valótlan amit nem úgy csinálnak ahogy ő akarja.

000000000

[#t9p28831#]

Ebben a hozzászólásban én valós tényeket közöltem. Akinek írtam, az ezt megértette, elismerte. PONT.

Ennyi csak ez a történet, nem kell hozzá neked se hazudoznod, témát elterelni, és olyan dolgokat tételezni fel rólam, ami csak a te megtévesztett hitvilágodban létezik, de a valósághoz semmi köze.

PSoft

Nahhh...
Az olló is meg lett!

2vkx6unz

Azért a felületkezelés sokat dobott az eredményen.

Ezek megrendelésre készülnek?

Szalai György

[#eljen]
Nagyon "kiforrasztottad" már ezt a technológiádat. [#vigyor2]
Elsőre azt láttam bele, hogy "Kis ember nagy bottal jár" de aztán láttam, hogy nem is.

PSoft

Írtam lentebb, hogy ott még csak..."félkész valami". :)
Örülök, hogy pozitív a meglátásod.
Ez csak hobby...saját szórakoztatásomra.
Olyat próbálok választani/válogatni,-témától független- ami valamilyen szinten kihívás is a gépnek.
No persze, az is szempont, hogy azért...nekem is "tetsszen".
De ilyet, vagy hasonlót az én nyomtatóm...sose fog nyomtatni. Akármekkora kihívás is lenne neki. [#nyes]

PSoft

IdézElsőre azt láttam bele, hogy "Kis ember nagy bottal jár"...

Juuujjj...olyat nem szabad!
Mer' aztán...megy a levél a Főnöknek! [#nyes]

Amúgy, köszönöm! [#worship]
Talán, ez az első alkalom a részedről... be is teszem a vitrinbe. [#wave]

PSoft

PSoft

Ha esetleg valakinél problémát jelentene egy régebbi PC-n, op. rendszeren az animált .gif megjelenítése...
Akkor... mutatok pár "álló" fotót is. :)