Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Egy érdekes megoldás direkt extruderre.
RC Servo Extruder.

keri

Nem hülyeség, benne van az áttétel, kicsi kompakt.
Enkodert kell rá tenni.

Hátránya, hogy nem ilyen tartós üzemre vannak ezek.

2f428kduf

Üdvözöllek
Szeretném tudni, hogy lehet "beszegni" a nyomtatásokat. Most nyomógombokat szeretnék nyomtatni a DDS generátoromnak, de a felső felületét, ami látszik, csak úgy abbahagyja. Látszanak a rétegek. Amiket ajánlottál megnézésre mindnek sima a felszíne. Csak egy Ender 3-asom van, Cura5.04.3-al. Levittem a rétegvastagságot 0.1-mm-re, így az oldal már elég sima, de a vége nem, pedig csak az látszik.
Van olyan megoldás, ami én is alkalmazni tudok? A segítségedet köszönöm.

RJancsi

Ha mutatnál egy fotót az sokat segítene. Egyébként a Cura-ban van egy "vasaló" opció (a Shell menüben: Enable ironing) amit be lehet jelölni. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a zárórétegen még egyszer végigmegy a fej száladagolás nélkül. Így csak megolvasztja és kicsit lesimítja a záróréteget.

keri

Cura-ban van ironing, azaz vasaló. Az elég jól elsimítja a felső réteget.
Illetve, ha szép tükrös felületet akarsz, akkor az alsó felület legyen a gomb teteje.
Ezt lehet csiszolni, lakkozni, és akkor kifejezetten profi lesz.

Másik, ha nagyon vékony az alsó réteg, akkor bizonyos anyagoknál teljesen eltüntethető a csíkozás.

Esetleg ha nem sík a gomb felülete, akkor javaslom 45 fokban megdöntve nyomtasd 0.1mm-es rétegekkel, és az is jól tud kinézni. Esetleg a fuzzy skin funkciót is bekapcsolhatod, de a bizonytalanságot vedd le a réteg vastagságig, akkor kifejezetten jó tud lenni a hatás, utókezelés nélkül is.

dezsoe

Szia!

Jó, hogy a többiek tudtak válaszolni, mert én nem tudtam volna. :) Meg is jegyzem gyorsan, mert nekem is csíkos a nyomtatások teteje.

2f428kduf

Köszönöm a segítségeteket, lehet, tévedtem. Az az igazság, átlátszóval nyomtatok, megtévesztett, hogy láttam az alsó rétegeket a felsőn keresztül. A felső réteg elég sima volt, némi csiszolás-festés után egész jó lett. Szinte tükrös.
Még egyszer köszönöm!

B.Zoltán

Ha lehet, mint már írták is, úgy nyomtasd, hogy az asztalon legyen a gomb eleje.
Én nekem az vált be, hogy a gombokat ABS-ből nyomtatom, mert azt szikével egy-két húzással simává  lehet tenni, és utána acetonnal áttörölve csillogóssá.

a6jjmdek4

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Már lassan 2 éve van egy Anet A8-as 3d nyomtatóm. Eddig mindig tette a dolgát, meg vagyok vele elégedve. Most viszont,olyat csinált amit még soha.
Az extrúder léptetőmotorja nem tudta kitolni, csak kattogott pár lépésenként a filamenten,és ezért szét kellet szednem az extruder feletti léptetőmotoros részt. Többször is megnéztem, nem mechanikus oka volt.
Mivel nem találtam meg a hiba okát, arra gondoltam, hogy az extrúderben van dugulásom, 2 év alatt egyszer sem szedtem még szét...
Mi bajom lehet teljesen leszereltem, az extrúdert.
Vezetékek lekötve, majd kitisztítom.
Satuba befogta,és hőlégfúvóval melegítve szétszedtem, először letekertem a fúvókat, igen ám, de a szerelés hevében nem figyeltem, és volt benne a fúvóka belső nyílásához ragadva egy teflon cső. Na ennek a vége elvált(eltört?) teljesen a fúvóka bevezető nyílásától, gondoltam nem nagy gond. Teljesen kitakarítottam a fúvókát és összeraktam, tefloncsővel együtt, de az már nem passzolt bele a fúvókába csak gondolom neki szorul.
Utána visszaszereltem mindet a helyére, beállítások stb ,és elkezdtem nyomtatni. Azt vettem észre, korábban soha nem volt ilyen problémám, fekete olvadt trutyi kezd lefele folyni az alumínium blokk és a menetes hosszú fúvóka találkozásánál. Ez sajnos lefolyik a fúvókára és barnás feketés gombócokban beleolvad a nyomtatásba.
Mi lehet a gond? Az a teflon cső valahogy a vége elvolt vékonyítva és bele passzolt a fúvókába, és most már nem és megég az anyag és kifolyik? Hogy tudom orvosolni?
Ha jól mértem külső 4mm átmérő belső 2.2mm a teflon csőnek, de nem megy bele a fúvókába. Hogy tudom pótolni? Tudom a komplett extrúder sem nagy tétel, de mire ideér Kínából...
Anyag PETG Fúvóka hőmérséklet 250C. Bocs a hosszú leírásért.
Segítségeteket köszönöm előre is.by Hunber...

000000000

ABS nem repedezik be az acetontól?

ABB doboz ami szintén ABS sima nitró hazavágja elrepedezik töle![#nemtudom]

B.Zoltán

Nem repedezik, mert csak enyhén áttörlöm, és ez ad neki egy csillogást.

PSoft

Megszenvedtem velük... [#kacsint]

cy3rt06r

znyolczas

És ezeket a figurákat milyen technikával nyomtattad, ha nem kérdezek tul nagy titkot?

PSoft

Látom, izgalomba hoztalak benneteket... [#kacsint]

Az előbb nem fejeztem be a mondatot. :)
Szóval...
Megszenvedtem velük, mire...kirakosgattam őket a nyomtatóm asztalára. [#vigyor]

Csak egy ártatlan tréfa volt, elnéztem a naptárat...egy hónappal. [#nyes]
Semmi köze a figuráknak a 3D nyomtatóhoz, így nyomtatási titok sincs...
Megtaláltam  a padláson a dobozt, több száz ilyen figurával.
Gondoltam...megviccellek benneteket. [#wink]
A nagycsoportos fiú unokám...nagyon fog örülni a doboz tartalmának. [#puszis][#puszis][#puszis]