Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

sny33a3y5

Sziasztok!

Nyomtatóválasztás előtt állok és nem tudom, hogy melyik nyomtató ad jobb minőségű, precíz nyomtatást. A Z tengelyen egy motorral szerelt Creality Ender 3 pro vagy a 2 motoros Anycubic Mega S. Az Anycubic-ről keveset találni a neten.

Az is szempont lenne, hogy melyik rendelkezik masszívabb vázzal. Sajnos így képernyőről ezt nem tudom megállapítani.

Akinek vannak erről pozitív vagy negatív tapasztalati az megosztaná?

sny33a3y5

Szia!
Milyen színű a filament? Milyen felületkezelést alkalmazol amitől ilyen szépek a modellek?
Köszönöm!

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

PSoft

Itt mutattam a "kellékeket".
[#t9p28242#]

A filament akármilyen színű lehet, hisz eltakarja a bronz modellfesték.
Praktikus lehet pld. a Herz-es színkifuttatott olcsó(bb) PLA-ja.
Ezt is abból nyomtattam:
[#t9p28780#]
A festék száradása után, egy grafitos felület átdörzsölés...majd, a fölösleges grafit "visszatörlése".
Utána, egy selymes fényű, vékony akril lakk réteg.

Virbo

Van valamilyen ölökszabály csavarok nyomtatásánál mekkora hézagot kellene hagyni a memetnek?
Párszor neki kellett futni egy vagyobb menetes tengelyvégnek mert összeszorult az anyával (mindkettő nyomtatott). Nyilván benne van ebben a menetprofil torzulása is, de a hézagot kb a harmadik próbadarab után sikerült belőni.

000000000

Ez össze is fog mert kupos Whitworth menet (csö menet :)

Kezd metrikussal a türési méretet....[#nyes]

TBS-TEAM

Kérdésedben megírtad a választ.
Mivel minden nyomtató más és más, így a tesztekkel tudod beállítani. [#kacsint]
József

RJancsi

Miből látod, hogy Withworth és pláne, hogy kúpos?
Attól, hogy csövön van még akár metrikus is lehet. És a Withworth csak akkor kúpos, ha direkt olyanra csinálják, az Angolszász területeken a mai napig előszeretettel alkalmazzák gépcsavarnak a nem kúpos Withworth meneteket. Legutóbb a tükrös teleszkópomhoz Angliából kellett rendelnem 2 db 10-24 UNC  hernyócsavart, mert itthon sehol sem találtam megfelelő méretűt rozsdamentesben.

Virbo

Köszönöm, most 0,2 a hézag a menetnél, de így jó húzósan lehet összetekerni (de nem szorul meg). Nyilván a torzult profil miatt.

Amúgy ez egy 2mm emelkedésű, elvileg normál 60 fokos profilú menet lenne.

000000000

Lehet hogy a hőtorzulás okozza, mert az egyik nagyobb lesz, a másik kisebb ha kihűl. Legalább is úgy tudom az is történhet. Nyomtass egy "csövet" meg egy "rudat", meg kell nézni hogy a rudat bele tudod rakni a csőbe. Ha nem akkor addig kell próbálni, átálitani, amíg bele lehet rakni. Azután kell menetet rakni rájuk. Én legalább is így csinálnám.

000000000

Tömörségi szilárdság növelésére használják kúposságot  menete tömítésnél!
A nyomtatót szerelvény valamiféle viz -gáz megoldásnak látszik!

keri

Nincs ökölszabály.
Próbálgatással lehet.
Kb. nekem is ez a 0.1-2 tized szokott kelleni, de sok
mindentől függhet.

Én nem szeretem a szabvány 55-60fokos meneteket nyomtatni, mert elég szorulósak a pontatlanság miatt.
Vagy menetvágót áthajtom rajta, vagy terveztem 90fokos menetet, és jó nagy hézaggal nyomtatom.

De ha elkerülhetetlen, akkor kalibráld a nyomtatót, és szeletelőt hézagra, meg méretre. Thingiverse teli van ilyen tárgyakkal, és a szeletelőben vannak kompenzációk erre a problémára.

szf

Ennek az alkatrésznek nem tudja valaki a linkjét?

dezsoe

Bag clip kereséssel van egy pár fajta.

szf