Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ahogy PSoft írta, ha végigmész a konfigurátoron lesz ár is. Remélem Robsy nem olvassa, mert hasraütés-szerűen írtam be erőket meg gyorsulást, hogy tovább tudjak lépni. Nem is fogok senkivel vitatkozni azon, hogy mennyire jók vagy rosszak ezek az értékek. [#nyes]
A 30 cm-es sín egy kocsival kb. 12 500 Ft ÁFA-val. Egy hagyományos lineár (nem kínai 9 mm-es) sem kerülne sokkal kevesebbe, ráadásul az érzékenyebb a porra és sokkal magasabb a sín/kocsi páros.

PSoft

A hatszög éleinél jól látható...

Miért van a "valamennyi"? réteg után vissza-visszatérő ritmikus "hullámzás" a felületen?
Kerested már az okát?

TBS-TEAM

Nyugottan kivállthatod a görgős megvezetést Drylin-re nem fogsz benne csalódni. [#vigyor0]
József

dezsoe

Ha érdekel, akkor tudok adni egy ilyen sínt egy kocsival, LoneWolf-féle mechanikából bontva. 370x42 mm. Egy lovat is elbír...

RJancsi

Köszi, de ha rászánom magam, akkor inkább a könnyű Drylin-t választom. Siklócsapágyas, gondozásmentes, könnyű és lapos.
A könnyű alu vázhoz nem szeretnék egy bazi nehéz acél szerkezetet hozzáépíteni. (Elég csak az alu asztalt elbírnia, nem ültetek rá pacit.) [#nyes]

PSoft

"brutál" egy sín, az biztos! [#eljen]
Nekem is van egy páros belőle, hasonló hosszméretekkel.

dezsoe

:) Én elgondolkodom rajta így, hogy szóba hoztad, mert elfér, nem emelgetem a gépet, viszont gyönyörűen fut.

PSoft

Amikor az "akril vázast" építettem, elgondolkodtam rajta én is, hogy egyiket beteszem az asztal alá.
De aztán mégsem, mert...akkor egyedül maradt volna a párja. :)
Inkább két 12-es Hiwint tettem ~150 mm-re széttolva egymástól az asztal alatt, egy-egy kocsival.

dezsoe

Méretéből adódóan valószínűleg sosem fogom másra felhasználni, úgyhogy nem sajnálom beletenni. :)

000000000

IdézKerested már az okát?

Nem, mert az nem zavar. Ha szobrokat nyomtatnák akkor zavarna és megoldanám. Én sem festeni, sem "vasalni" nem szoktam semmit. Szerintem minden 3D nyomtatáson látszik hogy nem öntött, akár menyire akarja valaki eltüntetni a nyomát, csak jobb szemmel kell nézni. Na meg vakuval csinált képekbe is jobban látszik, pláne ha jó a fókusz is... [#kacsint]

De gondolom az oka az hogy túl sok műanyagot nyomok a sebességhez képest. Majd ha lesz időm, vagy ha kényesebb dolgot csinálok akkor beállítom.

PSoft

Köszönöm!

IdézSzerintem minden 3D nyomtatáson látszik hogy nem öntött, akár menyire akarja valaki eltüntetni a nyomát...

Nem a rétegvonalak láthatóságára gondoltam...
Nálam is volt régebben ez a ritmikusan hullámos felület, engem zavart. :(
Hosszas keresés után, egész véletlenül megtaláltam az okozóját.(csak az okozó miértjét nem)
De mostmár nincs, így...nem is zavar. :)

dezsoe

És elárulod nekünk, hogy mi az okozója? A múltkor egy hengert nyomtattam és kifejezetten ronda lett egy függőleges csík mentén.

PSoft

Az megint más, az a "varrási vonal" amit Te mondasz.
A szeletelőben valahol be lehet állítani több opció szerint -mindig egy helyen, random, stb.- hogy "hogyan lépjen" egyik rétegről a másikra, így eltűnik a vonal.

De ha "tökéletes" az adagolás, visszahúzás beállítása, nem is szabadna lenni annak a "varrási vonalnak".

dezsoe

Oké, köszi, majd a legközelebbi nyomtatáskor megvizsgálom. :)

000000000

Idézronda lett egy függőleges csík mentén

Azt úgy szüntettem meg hogy minden réteg emelés előtt visszahúzom a PLA szálat.