Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Sziasztok! Segítség kellene. Szeretnék egy csőszerű testet nyomtatni 1,2mm falvastagsággal. 0,4 a fúvóka méret. A szeletelő Cura 4.8. Az a tünet, hogy a szeletetlő 3 rétegből rakáná össze a falat általában, de szinte minden rétegben a középső nyomtatásban szakaszok hiányoznak, de nem értem miért. Rengeteg felesleges mozgást is végez a kód és ezt sem értem. Olyan mintha a fal ezeken a szakaszokon vékonyabb lenne és ezért nem csinál kitöltést.

Van valami ötlet, hogy mit kellene állítani? A modellen is tudok módosítani, ha az megoldja a problémát.

2vkx6unz

A modellen változtatva 1,25mm falvastagsággal már jól szeletel. kb. 1 órával kevesebb a becsült nyomtatási idő.

harima

Valószínűleg mert a fal vastagsága háromszorosa a fúvóka átmérőjének.

keri

Kapcsold be a "Print Thin Walls funkciót"
Ezzel tud a fúvóka szélességnél kisebb csíkszélességgel is nyomtatni, és nem fogja megzavarni a modell hibája, amikor esetleg picivel az egész számú falvastagság alá kerül.

2vkx6unz

Bekapcsoltam de nem lett lényegesen jobb. Ugyanúgy kimaradnak elemek a középső falból és sok a felesleges mozgás is. Ugyanazon a vonalon megy végig többször.

Az 1,25mm falvastagságú modellnél ilyen nincs.

keri

Millió beállítás van még, szóval rá kell közelíteni a CURA-ban a kérdéses részre és kockánként végig kell követni hogy mit csinál ott, aztán lehet paraméterezni.

Ez milyen CURA? Valamelyik régebbi, nekem is sokat kínlódott ilyenekkel. Most 3.6-ost használok az már jó.

keri

Az infill beállításokra is érzékeny az ilyen vékony falas nyomtatás.

szf

Freecad-ben rajzoltam egy lapra két különböző testet. Szeretném őket egymásra helyezni és összeadni. De olyan mintha 2 külön térben lennének. Hogy tudom őket összehozni?
Köszönöm!

cipk5xtny

Sziasztok.
Felmerűlt bennem néhány kérdés, ötleteket szeretnék kérni.
Az X tengelyemet dupla orsó és dupla motor hajta.
Most még egy darabig így fog maradni.
Mindkettő motor kuplungal kapcsolódik az orsóhoz. Van egy olyan félelmem hogy ez a spirálos kuplung tud kicsit "lengedezni" mert az orsó masik oldalát csak átengedtem egy 608-as csapágyon amiben nincs ötletem hogyan fixáljam.
Jár olyan a fejemben higy ez nem leszz kicsi nyomtató és így a fütött adztal sem leszz kicsi, volna e értelme zónákra osztani az asztalt és a nyomtani kívánt felület fügvényében kapcsolni a zónákat? Gondolom így nem lehet a tárgyasztal üvegből saválló lemezre gondoltam.
És meg egy kérdés tudtok valami duálbootos megoldásról lézer és 3d printer szoftverröl arduino megára? Vagy ez már túl szép remény?
Köszi a segitséget előre is.
Jelenleg itt tartok.

keri

A félelmed nem alaptalan. Ezért nem szeretem a spirálos kuplungot, de ha korrektek akarunk lenni minden más kuplunggal is szükséges megtámasztani valamelyik végét az orsónak.
Ha van olyan hosszú az orsó akkor lógasd át, és nyomtass rá anyát, amivel kétoldalt fixálod.
Ha nincs, akkor a motor oldalára nyomtass egy csapágytartót, és ott csináld ugyan ezt.
Ha egyik sem megoldható, akkor esztergán fúrnék egy menetet az orsó végébe és egy csavarral rögzíteném.

Ha végkép nem megoldható egyik sem akkor nyomtass egy tökéletesen merev kuplungot. Ha elég pontosan raktad össze akkor azzal is menni fog és nem rugalmas.

Rabb Ferenc

Ha az asztalt mindig csak az aktuális munkadarab méretének megfelelő zónában akarod fűteni akkor az soha nem lesz sík, bármiből készül is.

keri

Ez jogos.
Érdemes lenne a lapot is cserélni a fűtött területnek megfelelő méretben.
Bár a gyakorlatban és soha nem szórakoztam ilyennel, majd aki csinált már ilyet elmondja a tapasztalatait.

000000000

A mozgató orsós megoldás X, Y tengelynél erősen lekorlátozhatja a maximális sebességet. Nem tudom milyen minőségű lesz a léptető motoros hajtásod, de ezt gondold át, hogy nehogy a kész gépnél derüljön ki, lassúra sikeredett ekkora nagy munkatérre.

Szalai György

,,a spirálos kuplung tud kicsit "lengedezni"
Nyomaték alatti pozíció átvitelre alkalmatlan. Jeladót meghajtani jó.

,,608-as csapágyon amiben nincs ötletem hogyan fixáljam."
Loctite 648 persely- és csapágyragasztóval.

,,volna e értelme zónákra osztani az asztalt és a nyomtani kívánt felület fügvényében kapcsolni a zónákat?"
Ha a teljes felület, több önállóan beállítható és fűthető szegmensből van egymás mellé rakva, akkor a sít is megmarad és a kecske is jóllakik.

TBS-TEAM

"Van egy olyan félelmem hogy ez a spirálos kuplung tud kicsit "lengedezni" mert az orsó masik oldalát csak átengedtem egy 608-as csapágyon amiben nincs ötletem hogyan fixáljam."

A csapágy két oldalára rögztő gyűrűt kell rakni és nem fog sétállni az orsó a csapágyban [#kacsint]

József