Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

2vkx6unz

Ez a modell saját tervezésű vagy valahonnan letölthető?

Szalai György

Csak hajnali kérdés míg fő a kávé: Egy ilyen hobby 3D nyomtatónak X és Y irányban milyen hibahatáron belül kéne pontosnak lennie?
0,8-al csúnyább lesz a kinyomtatott varangyosbéka?

cipk5xtny

Szia nagy tapasztalatom ninncs de elvárhattó lenne 0.1 mm,úgy gondolom.
Reszemről sokallom a 0.8 mm-ert.
A másik gépem is hobby kategóriás, CTC i3d az nem hibazik ilyet.
Az új gép meg nem fiókzsanérokból készült ,többet várok tőle.

D.Laci

"3mg/km a kopás 450rpm melett 50N"
"516,456Km minimum"

A végére mennyit kopik?

2vkx6unz

Ha a tárcsa 0,8mm-t üt akkor az átlagos 20fog mellett 40mm periódussal +-0,8mm hiba a nyomtatott targyon már elég durva hiba. Még a béka is csúnya lenne...

keri

Műanyaggal nekem nincs bajom, mert nagyon jók a tapasztalatok POM-al és a ZX100-al is, de nehezen hiszem el hogy ilyen meredek emelkedésnél nem a súrlódásra megy el a nyomaték nagyobb része golyó nélkül.

keri

Mindegyik kezeli.

000000000

0.8 mm-es ütés hiba nekem gyanúsan sok. Ezt a fogazott szíjtárcsa fejkörén mérted ki? Ugyanis a szíjvezető tárcsák ütése megtévesztő hatású lehet, ha netán ott méricskéltél.
A kerék furatának illene H7 tűrésűnek lenni. Nálad ez mennyi?

keri

Közvetlen hajtásnál rövidebbek a szíjak, kisebb a rugalmassága, de cipeli a motor tömegét is, meg oda kell vezetékezni.

CoreXY-nál a motorok fixek, nagyon egyszerű a szerkezet felépítése, és minimális a tömeg, de dupla a rugalmasság a hosszú szíjak miatt. Másik előnye, hogy a szíj is tartja az XY derékszögességet ha egyszer beállítottad, míg minden más megoldásnál erről külön kell gondoskodni.

TBS-TEAM

A számítás 11N-ra hozta az alábbi értéket. [#vigyor0]

50N számitva 113,6Km jön ki. [#vigyor0]

József

cipk5xtny

A mérést úgy csináltam hogy felraktam a motortengőre és a fogakt mértm órával. Van egy olyan órám ami egy 1/10 -es ott mutatott a legjobban kiugró fogon 8-at.
Ezt később a két rögzítőcsavarral valanennyire korrigáltam.
A furatot csak tolómérővel tudnám mérni,de még nem tettem meg.

cipk5xtny

Köszi
Az infót, lehet hogy ezt az utat fojtatom . Kicsit agódok hogy a nema 17-es moci nem fogja elbírni. De ellenpéldákat láttam neten hogy bírja.

cipk5xtny

Köszi ez is fontos infó..

000000000

Keresd meg "A_Camera" kolégát küldjön fotokat neked a nyomtatojárol talán a legprofibb az övé mert kombinált gép cnc zik is vele!
Már a nyikli nyakli gépek is vezérlő/szoftver viszi fel a tudási és minőségi szintjét!
Régi analóg meghajtókat feledj el ha sebbegéset is akarsz vasnak jó digitális léptecs vezérlöl nema17re tmc2209 nema 23 ha ez az igényed tmc2660...5160..61 tele van vele kinai piac de ezek már 32bit vezérlők zavarják!

000000000

Itt vagyok, de... [#kacsint]

...valami félreértés van, mert én soha nem csináltam CNC - 3D printer kombinációt. Öt évvel ezelött terveztem, de úgy döntöttem nem, mert az nem jó kombinálás. Lézer - 3D printer az OK, de CNC mást követel.

Gondolom erre a 3D printerre emlékszel:

De nekem soha nem volt ezt CNC-nek is használni, mert az van nagyobb is erősebb is, na meg sokkal nehezebb is.