Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem lehet mindig..."SzűzMáriát" nyomtatni. [#nevetes1]
Készül a "művészi"...csigaház is.

Van ismerősöm, aki csempézés előtt egy héttel, nekiállt...fugakereszteket nyomtatni. [#wow1]

PSoft

Jahhh...
A következő "művészi", azt hiszem...EZ lesz. [#nevetes1]

2vkx6unz

Biztos valamilyen speciális alakú, méretű lehetett a fuga...
Pl. piskóta laphoz, sokszög laphoz nem találsz fugakeresztet...

PSoft

Nem!

Egyenes oldalú, "mezei" lapok voltak. [#vigyor2]

szf

Most ez készült. Szép grafithatású filamentből energialánc végelem.
Ezúton köszönöm a mesternek, hogy ilyen frankón megrajzolta! [#worship]

xhadp99yn

szia ha meg kérlek megpróbálnád állítva kinyomtatni hogy nálad milyen lesz ?

keri

Ha hirtelen kell ilyesmi, én is nyomtatok, de azért ha napok óta nyomtatja, annyi idő alatt, csak eljutok egy boltba és veszek egy nagy zacskóval fillérekért.

keri

Ha egy darab ilyen picit nyomtatsz, nincs ideje kihűlni és azért tapicskol, meg torzul.
Illetve a sok retrakt is szívatja a hotendet.
Mindjárt kinyomtatom, most már én is kíváncsi vagyok.

xhadp99yn

igen ez tiszta
hőfokot levettem 185 re a sebességet 5 re de még nem vállalható
lehet föl kellene már rakni a tárgyhűtőt

zip0ji0se

Szép és jól mutat, de azok a mélyebb barázdák mért lehetnek.
Ilyenek nálam is előfordulnak ha a szeletelőben a sima Marlint állítom be, ha a másikat a Marlin Vol.., akkor szebb a felület, de sokat szálaz.
Vajon mért.

RJancsi

Szia!

Látom a lukakat kivetted belőle. :) De a lényeg, hogy sikerült bepattintani a láncba? Jól illeszkedik?

Üdv:

János
(...és a hozzászólásban a "Mester" nem kicsit erős túlzás. Mondjuk, hogy lelkes amatőr... )

keri

Na erre meg otthon hagytam, nem tudom lefotózni, de kinyomtattam.

Hűtés nélkül, fekete Herz PLA, 200C°, 0.4mm fúvóka, 0,2mm rétegvastagság, sebesség 60mm belső fal/30mm külső falra állítottam, 30sec réteg idővel 10mm/sec minimális sebességgel, szóval inkább ez érvényesült szerintem. 5mm/sec szerintem már inkább rondább lesz, mert visszamelegíti az alsóbb rétegeket.

Nekem egész jó lett. A sarkok azért nem olyan élesek, meg a vékony pöcök tetején látszik, hogy nem volt ideje kihűlni, de a formája annak sem rossz.

A pöcök tövében az a pici téglalap alakú kiemelkedés, na az csak egy trutyi lett, nem tudom mi annak a szerepe, lehet nem kéne az oda.

Cura-nak van egy olyan funkciója hogy nyomtat egy kis tornyot a munkadarab mellé, ahol megtörli a fejet, felépíti a nyomást minden réteg előtt, illetve felemeli a fejet várakozásra, hogy a réteg idő ne lehessen kevesebb a beállításoknál. Szerintem azzal hibátlan lehet.
Vagy ha még ennél is precízebb kell, akkor 0.2-es fúvókával lehet ilyeneket is csinálni [#vigyor]

keri

Akkor a retrakt okozza a gondot nálad.
A sok retrakt miatt, anyaghiány alakulhat ki a amíg fel nem épül a nyomás a fejben újra.
Ha nincs retrakt vagy olyan helyre tesz ahol nem feltűnő, akkor nem feltűnő ez a jelenség, de retrakt nélkül szálazhat.

Először a kitőltést érdemes nyomtatni, akkor be tud állni a fúvóka nyomás, utána a külső falat, visszahúzás nélkül, és utána a belsőket, akkor lesz legszebb a külső felület. ha van visszahajlás, akkor pedig belülről kifelé kell nyomtatni, így a felület nem olyan szép, mert a korábbi falak hibái is hozzáadódnak a felszínhez, de ilyen anyaghiány nem lesz.

Nekem most a repülőgép nyomtatásnál szimpla fal nyomtatásnál volt ez gond, hogy lyukas lett amiatt a repülőgép törzse.
Van olyan beállítás hogy "extra prime amount" anyagnál, vagy a travel beállításoknál. Ezzel a retrakt után kicsivel több anyagot nyom ki. Próbálgatással úgy kell beállítani, hogy a kezdő anyaghiány megszűnjön, de túl sok se legyen, mert akkor bogyót nyom minden kezdéshez. Általában ez ilyen 0.1-0.2mm^3 de ennél a nyomtatásomnál fel kellett nyomni 0.5-0.7ig, hogy jó legyen.
Persze nekem a mechanikai szilárdság volt az elsődleges, de a bogyózást, úgy fedtem el, hogy a réteg kezdését véletlenszerűre állítottam, így vannak pöttyök, de szétdobta, és nem feltűnő.
Ha van egy éles sarok akkor arra érdemes állítani a kezdést.

zip0ji0se

Köszönöm, akkor jöhetnek próbálkozások. Meg a Cura mélyebb meg ismerése.

cy3rt06r

Csak egy tálca játék és az eredet 20 évvel ezelőtt.