Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#eljen]

IdézValamint az unokák kívánságára...

cy3rt06r

Nagyon  szép.
Légyszíves add meg a linket , én is kinyomtatom

PSoft

Több oldalon is láttam, szerintem EZ volt.

cy3rt06r

Köszönöm , már elő is készítettem nyomtatásra , de be kell tartanom a sorrendet előbb kaméleon , tobzoska majd az alvó cicák.

dtb

Ezt lehetne marózni is, nem lenne tartósabb?

guliver83

Titi jobb lenen, de nincs mivel jelenleg!

guliver83

motion

Sziasztok,
Nekem is működik már egy ideje a saját készítésű nyomtatóm.
Sok infót szedtem össze hozzá innen is, meg egy cimbim segített még jó sokat...
Szépen nyomtat PLA-t, most nyomtattam vele PETG-t, szerencsére semmi gondom vele, kivéve hogy a kijelző random-szerűen szétesik időben és pozícióban is.
Próbáltam még az elején vagy 2-3 féle firmware hekkelést, de egyik sem segített.
Eddig annyira nem érdekelt, de most újra kell majd írnom a firmware-t, mert menet közben jött még egy-két igényem és szeretném valahogy ezt a hibát is kijavítani egy bajjal.

Tudja valaki a megoldást erre a problémára?

morvfer7

keresd meg a marlinban ezt a sort:

U8GLIB_ST7920_128X64_RRD u8g(0);

írd át erre:

U8GLIB_ST7920_128X64_1X u8g(23,17,16);

xsugix

Azt elfelejtette Motion, hogy Marlin 2.0.x-et használ.
Érdekes, hogy nekem ugyanaz a konfigom van, (MEGA+RAMPS) viszont nálam nem jelentkezik azóta a probléma (RRD átírva 1X-re).

A 2.0.x-ben így néz ki átírva:

// RepRap Discount Full Graphics Smart Controller

#if DISABLED(SDSUPPORT) && (LCD_PINS_D4 == SCK_PIN) && (LCD_PINS_ENABLE == MOSI_PIN)
    #define U8G_CLASS U8GLIB_ST7920_128X64_4X_HAL               // 2 stripes, HW SPI (Shared with SD card. Non-standard LCD adapter on AVR.)
    #define U8G_PARAM LCD_PINS_RS
  #else
    #if ENABLED(ALTERNATIVE_LCD)
      #define U8G_CLASS U8GLIB_ST7920_128X64_4X                 // 2 stripes, SW SPI (Original u8glib device)
    #else
      #define U8G_CLASS U8GLIB_ST7920_128X64_1X                // Adjust stripes with PAGE_HEIGHT in ultralcd_st7920_u8glib_rrd.h
    #endif
    #define U8G_PARAM LCD_PINS_D4, LCD_PINS_ENABLE, LCD_PINS_RS // AVR version ignores these pin settings
                                                                // HAL version uses these pin settings
  #endif

Tudom, itt a PIN-eket jelöli zárójelben, de az a RAMPS.h-ban már definiálva van.[#nemtudom]

Egyújabbgépépítő

Az első kaland Tool Changerrel.
Egy csomó ősz hajszál után csak elindult.

Devecz Miklós

Szia,

Megelőztél!
Nekem is készen van a négy színes mechanikám, hasonló kialakítással, csak még nem találtam hozzá programot.

Mivel oldottad meg?

keri

keri

Bár csak elméletben foglalkoztam ezzel, de a szeletelőkben meg lehet adni szubrutint a fejváltáshoz. Abba bármit bele tudsz írni.

Egyújabbgépépítő

Ez is 4 extruderes lesz.
Kettőt még be kellene szerezni.
Marlin 2.0 tudja a tool changert.
Sajnos nekem nem volt jó mivel a dokkolást léptető motor csinálja azt viszont nem kezeli.
Megírtam G kódban a kezelő rutinokat, a szeletelő beilleszti.
Curaval és s3d-vel próbáltam működik.