Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Szép estét!

Többszínű 3D nyomtatás az első rétegben.

Kipróbáltam, nagyon jól működik.

xmkwac9

Szia!
A fordítás sikerült? Nem volt a hibaüzenet?
Nekem MKS SBASE működik 2.0-s Marlinnal, grafikus kijelzővel. Az MKS SBASE szintén LPC1768 alapú.
Ha valami beállításra vagy kíváncsi, itt megnézheted: https://github.com/ivanovp/Marlin_UncoreXY

Egyújabbgépépítő

Marlin szakértőktől kérdezném:

Szeretném az E2 steppert hasznáni de nem extruder céljára.
Alaphelyzetben csak úgy tudom elérni ha extrudernek konfigurálom és T2 paranccsal aktivá teszem.
Van erre más mód?
Ne keljen extrudernek beállítani és elérjem sima G kóddal.

keri

Második Z tengelyhez is hozzá lehet rendelni.
Más módját nem ismerem, de nem is mélyedtem el a kérdésben.

Egyújabbgépépítő

Igen tudom, függetlenül szeretném használni.

2vkx6unz

Milyen alaplapon szeretnéd így használni?
Mi lenne a cél? ha nem titok...

keri

Mire akarod használni, mert sokféle kész megoldás van benne.
Pl. külön mozgatható fejet is tud X tengely mentén.

Ha csak kell egy független általad vezérelhető tengely az is megoldható, de azt a szeletelő nem fogja alapból kezelni, csak amit te írsz rá.

keri

Na ez nem biztos hogy jó.
A PINS.h file-ban vannak az hogy melyik lábra küldi ki az egyes tengelyeket, de van egy gyanúm hogy az XYZ esetén csak klónozza a mozgást, nem lehet függetlenül kezelni.

Csak az extruderrel kell megoldani. Abból van sok.

Egyújabbgépépítő

Ezt az alaplapot használom.
Mikor megvettem még dual-x konfigurációban gondolkodtam, közben megtetszett a toolchanger.
A hardver elkészült, mozog teszi a dolgát.
A tool rögzítés stepperrel van megoldva, mint utóbb kiderült jelenleg a MARLIN 2.0 nem tudja.
Szervóra van a jelenlegi verzió elkészítve.
Az általam elgondolt megoldást a DUET tudja.
Megoldható Marlinnal is de kicsit komplikált, ha tudnám vezérelni az E2 drivert közvetlenül sokat egyszerűsödne.

000000000

Idézetet írta: keriJó sok...
Rosszul emlékeztem rá, megmértem, még videót is csináltam róla amíg egy tárgyaláson ültem több mint száz részvevővel együtt itthon. A Covid-19 előnye... Tegnap volt tárgyalás első napja, akkor nyomtattam mellettem. [#nyes]

keri

Ez nem megy ha simán beírod a G kódba? Bár szerintem E1 az elnevezése. E0 az alap.

keri

Na az mindjárt jobb idő. [#eljen]

100 résztvevő? Tömegverekedésbe keveredtél? [#wilting]

000000000

Idézetet írta: keri100 résztvevő? Tömegverekedésbe keveredtél?
Nem bírósági tárgyalás [#nyes], nemzetközi konferencia (meeting)... tudod... Eurocontrol, SDM, SITA, ARINC, Indra, Airbus, Boeing, EASA, ESA, MUAC... stb. Még tőletek is volt résztvevő.

RJancsi

Sziasztok! Ma reggel nekiálltam egy hosszabb lélegzetű nyomtatásnak Gembird PETG-ből. Már az alapréteg sem az igazi és nem tudom miért (többször használtam ezt a szálat gond nélkül). 250/70°C-on nyomtatok, és mint a fotón látható "szőrös" lett a felület. Mi okozhatja ezt? Van ötletetek?

RJancsi

... Időközben kicseréltem a fúvókát hátha be van dugulva, de semmi javulás. [#rinya]