Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mi értelme volna?
Extrudálás csak egyik irányba történik, visszahúzásnál meg akkora értéket kell beállítani amivel már jó lesz, és abba belefér a mechanika holtjátéka is.

svejk

Ez az ötlet tetszik nekem![#eljen]
Kérdés, hogy az extruderre átviendő nyomatékből adódó súrlódás mennyire befolyásolj a a csúszkálást.
Bár ezt meg lehetne erősebb X motorral kompenzálni.

keri

Vagy esetleg elfordulás gátolt golyós perselyt és tengelyt használni.

https://www.powerbelt.hu/hornyolt-bordas-tengelyek-es-csapagyak-c485

keri

Mondjuk nem kifejezetten olcsó. [#rolleyes] 22ezer forint egy ilyen persely.
De hát mindent a tökéletességért [#nyes]

svejk

Amikor írtam pont ilyesmire gondoltam, hogy ki kellene találni.
Erre tessék a kínaiak már gyártják! :)

PSoft

...

cy3rt06r

szf

Öntvény? [#kacsint]

PSoft

Persze...kínai aranyból! [#vigyor]

B.Zoltán

PSoft

...

B.Zoltán

Lenne egy kérésem, akinek Fision360 programja van, hogy a fusion filéből tudna menteni Step filébe egy 5x5 méretű tartót.
Nem bír a DS program az stl-lel, surface, nem lesz solid, és tele van háromszögekkel, ami nekem már nagyon ritka konvertálás után.

Előre is köszönöm, ha valaki időt szánna rá.
Elnézést, ha esetleg nem lehet step filét menteni, sajnos DS is csak olvasni tudja.

SMD tároló

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

B.Zoltán

Nagyon köszönöm!
Ezt úgy kezeli, mintha itt szerkesztettem volna, azt csinálhatok vele, amit akarok.

Kár hogy, nem tudom én is kimenteni stp-be a szerkesztésemet másoknak.
Azért már a kék oldalon egyre többen teszik fel stp-be is.

izbeki

Igazán nincs mit.
Írj, ha ilyen gondod van, megoldjuk!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com