Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Meshmixerrel szoktam szerkeszteni ha kell.
Annál jobbat még nem találtam.
Vissza konvertálni megnyugtatóan nem sikerült.

keri

Beállítások jónak tűnnek.
Akkor csinál ilyet ha nincs ideje kihűlni.
Azaz vagy lassabban nyomtass, vagy növeld a hűtést.
A probléma ezzel, hogy ha az első pár réteget erősebben hűtöd, akkor feljöhet az asztalról.

Devecz Miklós

Köszönöm a segítséget.
Végül is ez lett nálam a nyerő:

Automesher

Autocad-et használok, abban tökéletesen lehet szerkeszteni a visszakonvertált stl fájlt.

dtb

Allows to freely test during a fixed period of 2 days...

Devecz Miklós

Most már én is tudom! [#falbav][#falbav]

dtb

Meshmixer, STL betöltése, ->Edit->Separate Shells.
Ha ez nem megy (mert egybe lett pl. elmentve), akkor még mindig tudod a "Plane Cut" -tal tetszőleges darabokra vágni.

KBalázs

Erre a problémára nálam megvan a megoldás.

Devecz Miklós

PSoft

...

B.Zoltán

Hát,már nagyon magas szinten műveled Te ezt![#taps][#eljen]

kijy8hc3f

Szia Béla.
Kérésednek megfelelően,- Hű de fasza ,  tök jó, nahát,  stb.
Tréfát félretéve, - tényleg nagyon jó. Mi a filament? PLA?
A képen még a részletek is nagyon jól kijönnek.
Gratulálok.
Én ugyan még ilyen jellegű próbálkozásokat nem csináltam, de egyre érik bennem a buzgalom, hogy megpróbálkozzak hasonlókkal.

Jenő

RJancsi

Hogyan "antikoltad"? Mert úgy tűnik a mélyebb részeken valami fekete festékkel kontúroztad, amit a kiálló részekről (pl. a térdek) visszatöröltél. Vagy nem? [#conf]

PSoft

Épp hogy fordítva történt, -és ezzel Jenőnek is válaszolok- fekete PLA az alapanyag.
A kiálló részek vannak "bronzosítva".

uph5fcryd

Szépjóestét...mindenkinek,
Egy rövid amatőr kérdésem lenne:
A két fejes nyomtatóknál (ahol mondjuk az egyik fej csak támasz anyagot nyom) az egyik fejet fel kell emelni, amíg a másik nyomtat? Ezt az emelést, hogyan vezérli a "főpanel"?
Köszönet a segítségért...

xhadp99yn

Estét

Ha jól tudom 1 sinen,tengelyen mennek egymás mellet vannak és abból jön az anyag amelyikből kell