Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Nagyon jó, hogy külön hagytad őket, mert annyit rakok össze, és úgy ahogyan akarom.
"Összeforrasztani" meg egy mozdulat.

B.Zoltán

Ez nekem tényleg nagy segítség, mert az stl az már csak kínlódás, ez meg mint a sajátja lenne.
Csinálok is a kis csavaroknak egy nyújtott változatot.

PSoft

...

szf

Jobb mellbimbó felett mi az a vonal?

RJancsi

Mivel Te nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezel, szerinted mitől van a mellbimbó felett látható és körbefutó "csík"? Az én nyomataimnál is sokszor előfordul és nem jöttem rá mitől van. Próbáltam, hogy ugyanazokkal a beállításokkal még 1x kinyomtatok valamit és pontosan ugyanott jelentkezett a hiba. Talán a szeletelő hibázik? Nem hinném, hogy a nyomtató pont ugyanott vesztene egy lépést, vagy pont ugyanakkor kapcsolna be/ki az asztal vagy extruder fűtés.

RJancsi

Pont erre vagyok én is kíváncsi! [#integet2]

dezsoe

Jelentem: beálltam a sorba. :) A géphez mellékelt darabka filamenttel a képeken látható teszt-eb életem első 3D-nyomása egy frissen kicsomagolt Ender 3-mal. Elég jól sikerült elsőre belőni az asztalt: úgy kellett lerobbantani róla, tapadt szépen, nem csíkosabb a kelleténél, nem mintás, csak a legteteje (a füleken és a feje tetején) lett kicsit szöszös. Érdekes, hogy a farka végén nem, azt valahogy jobban megoldotta.

PSoft

Láttam én is, de...nem foglalkoztam vele.

Nem körbefutó csík.
Itt a kezemben a nyomat, pont annyi a vonal hossza a valóságban is, mint amennyi a képen látszik.
A jobb hóna alól indul -ahol a kar találkozik a testtel- és a bimbó fölött vége is van.
Nagyítóval nézve, azon a kb. 15 mm-es szakaszon egyértelműen "csökkenő anyaghiány" van.

Megoldás lehet a problémára...

Egymellű nőt kell nyomtatni, olyat, akinek csak...bal melle van. [#nyes]

xt79ipd3

Grat! Sok örömöt a géphez! [#eljen]

szf

[#taps]
Remélem fejlesztés is lesz benne. Mondjuk UCCNC-vel fog menni... [#eplus2]

PSoft

Próbálok mindig úgy fotózni, hogy a lehető legkevesebb hiba kerüljön az optika elé. :)
Most is gondolkodtam azon a képen...mutassam-e?
Aztán úgy döntöttem mehet...hátha észereveszi valaki és rákérdez. [#vigyor]

PSoft

[#eljen]

Gondolom, eddig se volt sok szabadidőd...
Ezután még...annyi se lesz! [#kacsint]

szf

Engem érdekel a miértje. Nálam is előfordul. Csináltam egy provizorikus áthételes extrudert avval nincs ilyen hiba. Majd készítek egyet normálisan felszerelem fixre és letolok vele 5kg anyagot akkor meglátom a különbséget.

dezsoe

Nem lőttél mellé: vannak ötleteim, elképzeléseim. Csak - ahogy PSoft is említette - időm nem nagyon van. :)

RJancsi

A természet férfiak elleni packázása, hogy a nőknek elől van a melle. Ha hátul lenne a lapockájukon, mennyivel szívesebben "lassúztunk" volna a házibulikon... [#nyes]

Nem szeretnék akadékoskodni, de a harmadik képen (bal profil) a bal hóna alól a gerincéig mintha látni vélném azt a csíkot...