Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Sziasztok!
Készítettem egy 110x120-as fűthető asztalt.
Az üvegre pillanatragasztóval rögzítettem a 0.6-os zománcozott rézvezetéket,majd kéményekhez használható 1100-fokot bíró ragasztóval kentem be.
mint látható 50 fok felett ,250W-ot táp 5V-ról ment. Ami 5 V-on 26A tud. Áramfelvétel 8.6 körüli. Idő az 50 fokig kb. 5perc.

dtb

ragasztó neve?

RJancsi

Jobb lett volna valami ellenállás (kanthal) huzallal megoldani. Lehet, hogy neked van időd kivárni az 5-10 percet (Petg-nél és ABS-nél karcsú az 50°C, inkább a 80-90°C környéke kell). Nekem az az 1 perc is sok, amíg az Ender felfűti magát 60°C-ra (PLA-nál ennyire szoktam állítani).

xsugix

Ahogy elnézem, ez a kartusos ragasztó, amit én is használtam már kéménycső tömítésnél. Én a Mester kályha és kéménytömítőt vettem, 1200Ft körül volt. Ugyanígy néz ki. Egy-két nap után keményre szárad.

RJancsi

svejk

Ezek a hőfokok komolyak lehetnek?

Ergo egy ilyennel kikent edénybe beleönthetek olvadt bronzot és semmi baja nem lesz ennek a ragasztónak?

PSoft

Idéz...a nyomtató is számon tartja mennyit nyomtatott.

Mit számol és hol lehet az adatot(adatokat) elérni?

2vkx6unz

Nekem a nyomtató advanced menüjében, van egy usage maüpont és ott az üzemidőt a nyomtatási össz. időt és az összesen nyomtatott filament mennyiséget mutatja. Persze az utolső firmware módosítás óta.

RJancsi

Nem tudom, hogy a konkrét nyomtató hol tartja számon, de a legtöbbnél ha kinyomtatsz egy "belső" teszoldalt (nem a Windows-ból, hanem amit a nyomtató magától tud), ott kiírják a fekete-fehér és a színes oldalak számát is. Az én nyomtatómnál (Epsopn L365) pl. nyomva kell tartani a "Stop" gombot és megnyomni a bekapcsoló gombot. Ilyet nyomtat:

RJancsi

Bocsi a smile "[#wink]" lemaradt...

dtb

Köszi  tippet, és a linket! Elkezdtem összeszedni a nyomigához való kacatokat, de pont az asztal fűtésénél gondolkodtam a kanthalos fűtéssel való megvalósításon. A téli, kütyaólfűtési projektem kapcsán már szereztem némi tapasztalatot, most már csak megfelelő nagyságú teflon lapot kell beszerezni valahonnan...

PSoft

Nem tudom milyen feszültségszintben gondolkodsz az asztalfűtésnél. [#nemtudom]
De ha 12-24-42V AC/DC akkor szerintem a nyák-os a legegyszerűbb.
Még akár "home" változatban is.
Géped is van kifaragni, de jószerivel egy...bicska is elég hozzá.

A teflon lapot, hova gondolod?

PSoft

Akkor...másképp fogalmazok. [#kacsint]

A 3D nyomigámmal...hogy tudok tesztoldalt nyomtatni? :)

d30xhrezp

Mester hőálló tömítő.
Bocsi,csak 1000 fokig jó.[#kacsint]

PSoft

De ha csak a fele lenne igaz, oda...az is elég lenne. :)