Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

De miért aszimetrikus a kar?
Vagy az lényegtelen? Gumiból van az ideg, és az tárolja az energiát?

xt79ipd3

Értem már, köszönöm. Azt hittem, hogy úgy kell tartani, mint a számszeríjat.

xt79ipd3

ABS nyomtatásnál az első réteg lehet PLA? Összetapad a kétféle anyag?

zip0ji0se

Sziasztok!

Érdekelne ez a dolog, hogy a curában ezt a távolságot amit pirossal jelöltem és a repetierben A távolság, hogyan tudom megadni. Ugyanis már jártam úgy, hogy ez miatt a gép asztalon kívül kezdte a szoknya nyomtatást. A repetier tudja ,de a cura hol veszi figyelembe ezt a távolságot.[#nemtudom]
Már párszor kérdeztem, hogy a szerszám pályát, hogy tudom megjeleníteni. Attila videóit végig nézve abból sem derül ki, hogy hol kapcsolja be ezt a funkciót. Esetleg alapból hozza, mert ha igen, akkor nálam mért nem jeleníti meg.

kiralyc

Szia,

nem vagyok nagy expert, de ahogy nézem a nyomtatónál lehet.
Printers - kiválasztod a nyomtatód - Machine Settings gomb jobb oldalon és ott van egy Printhead Settings dolog amivel elvileg ezt lehet beállítani. Cura 4.5.0 ban néztem.

remélem segítettem.

kiralyc

Csináltam egy képet is hátha így könnyebben megtalálod.

kiralyc

A szerszámpálya meg preview mode ban a Color schema alatt becsekkolható neve Travels (elvileg ez az út amit a fej bejár) csináltam egy képet amiben csak ez van bekapcsolva így jobban látszik a dolog... biztos át is lehet állítani a színét, de azzal még nem próbálkoztam.

zip0ji0se

Szia!

Köszi a dolgokat, de nekem nem is így jeleníti meg. Hiányzik az alsó csúszka valamiért.
Ja nekem is a 4.5.0 van fent.

A másik kép amit fel raktál az a curában nem azt a lehetőséget engedi amit kérdeztem. Ott a nozzle körül kilógó tárgyakat lehet beírni. Pl. ventik, érzékelők stb.

2vkx6unz

Nekem sem megy sem a 4.5-ben sem a 4.6-ban nem látható a csúszka és a kiválasztásnál sem látszik az e legördülő beviteli mező. Nekem helyette a compatibility mode jelenik csak meg.
Igaz csak egy öreg Lenovo T400, Win10 64 bites verzióval.
Az ATI Radeon 4300 sorozatra nincs már rendes support a Win 10-ben. Lehet, hogy ez az oka és ezért bizonyos funkciók nem mennek.
Na mindjárt megnézem másik gépeken is...

zip0ji0se

Sziasztok!
Tudna valaki tanácsot adni, hogy sd kártyáról, hogy tudom frissíteni a firmwert a vezérlő kártyán. Most a win10 úgy döntött a frissétés után nem kommunikál a nyomigával és nem tudom a változtatásokat átküldeni. A Marlinben meg nem találom, hogy hol van.

kiralyc

Szia,

Igazad van... az tényleg nem a fej eltolását hanem a kilógó dolgokat állíthatja ahogy írtad.. .akkor viszont nincs más mint a gépen kell a 0,0,0 át máshova tenni...szerintem kell legyen ilyen funkció a gép menüjében... x vagy y vagy Z offset néven keresném...
Amúgy nekem azért volt a kép alján csúszka mert egy g-code ot nyitottam meg a cura ban és nem stl file-t...

kiralyc

Amúgy most jut eszembe hogy a nyomtató beállítások alatt módosítható a kezdő g-code... szóval oda elvileg akármit is beírhatsz... mondjuk egy x vagy y eltolást... nem vagyok nagy g-code mágus így ezt most fejből nem vágom, de szerintem vannak itt a fórumon olyan okosak akik hamar megmondják hogy kell egy ilyet belerakni a kezdő g-code ba hogy utána már az eltolt értékkel menjen a program

keri

Sehol. A munka asztal méretét tudod megadni. A X0,Y0 pontot veszi a munkatér bal alsó sarkának.
A Marline konfigurációjában lehet beállítani ha ettől negatív távolságra vannak a végállás kapcsolók,így lehet egy offszetet állítani ezekhez képest.
Nekem is így van.

Persze amit Csaba írt, a start G kódnál is lehet új értékeket rendelni az aktuális koordinátára. Vagyis elküldöd az asztal sarkára, ahova a nullát akarod, és kiadod hogy
G92 X0 Y0
Vagy
G28 autó home
Majd
G92 X-30 Y-15

https://marlinfw.org/docs/gcode/G092.html

Kelepeisz Lajos

2vkx6unz

Nem rossz, de a nyomtató is számon tartja mennyit nyomtatott ;)

Persze lehet különbség. Az Ultimaker meg ezt rögzíti is az adott szálhoz, így csere esetén is tudja, hogy mennyit használt és még kb mennyi van a tekercsen.

Milyen módon használnád fel a mért adatot? ráírod a tekercsre, hogy éppen mennyit használtál?

Akkor inkább egy pontos mérleg kellene és a tekercs tömegét kellene mérni...