Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

Kerámiás agyag, hengeres alaptest, mérethű tengely, mondjuk sütőpapírral bevonva (2-3 réteg) majd a tengelyről levéve, hagyni lassan kiszáradni. Utána a furat méret igazítása, mert a száradás miatt minimális méret-csökkenés van. Kanthal huzal feltekerése két szállal, hogy a kezdő pontba legyen mindkét vége. Esetleg lehet felszíni nedvesítéssel próbálkozni. Ezután egy újabb nedves takaró réteg anyag eldolgozva, esetleg a huzalok végére a szerelhető kötés készítése. Lehet bonyolítani  a hőmérő helyének kialakításával, de akkor egy újabb kanthal réteg célszerű szerintem. Kiégetés. Ha nem kerül rá máz, akkor elvileg már nincs méretváltozás az égetéskor... elvileg...
Ennyi lenne az elképzelés, de hogy mikor jutok oda, hogy ezt meg is csináljam... A kis kemencésemtől van igéretem akárhány próbadarab kiégetésére... :-) úgyhogy agyagot már vettem.

dtb

A puding próbája az evés... :-)
Nem tudom, méret szempontjából mennyire lenne jó...

PSoft

Több méret van ezekből a lapokból.
De...
-Egy négyzetes elrendezésű előnyösebb lenne a célra.
-Ha mozgó asztalos gépre teszed, kicsit nehéznek gondolom.
Egy Delta gépen inkább el tudnám képzelni, ott kör alakú és nem mozog az asztallap.

Egyújabbgépépítő

Vásároltam nemrég színkifuttatott PLA-t a HERZ-től.
Az egyik tekercs végén egy nagyon szép grafitszürke szín volt.
Sajnos csak megrendelésre gyártják, minimum 30 kg-ot kellene rendelni.
Ha valakit még érdekel és összejönne a 30 kg rendelhetnénk.
Ilyen menyiségnél már árengedmény is van.
Jelezzétek ha valakit érdekel.

PSoft

Nálam is volt már ilyen grafitra kifutó tekercs, tényleg szép volt a vége.
Persze árfüggő is, de kettő-négy gurigányi érdekelne belőle ha öszejön az a "nagyobb mennyiség".

2vkx6unz

A nyomtatás is nagyon szép. Szerintem nem csak az anyagon múlik;)

Kettő tekercset én is vennék.

RJancsi

Azért egy kb. árat mondhatnál. Elfogadható áron nekem is kellene 2 kg lehetőleg kilós tekercsben. És "természetesen" 1,75 mm átmérőben.

keri

Ha a 12V-os bekötéssel 24V-ot teszel a szabvány asztalra az is baromi gyorsan felfűt [#vigyor]
És bírja. Leginkább a tápegység ami bekorlátozza nekem.
Sajnos pont nagyobb lett a hőingadozás, mert nem tud elég gyors PWM szabályzást a Marlin, így lejjebb kellett venni még ahhoz képest is, amit a táp bírt.

fn47xk7ei

"A puding próbája az evés."...... no ez az! Mikor nálam voltál a "kutyás" cuccokért akkor egyfolytában nyomkodtam a kezedbe egy ilyen kerámia fűtőtestet de te határozottan nemet mondtál.[#wow3][#confused][#circling]De még mindig meg van![#dumcsi]

Rabb Ferenc

IdézGyorsabb melegedést várok tőle, és a gyorsabb melegedés miatt kevesebb hőingadozást.

Na ez a kettő nem biztos, hogy összejön...

dtb

Igen, de az tél végén volt, :-) és még csak kósza gondolat sem volt a 3D nyomi, akkor szegény pár hónapos kutyusnak kellett valami normális fűtés a házába, mert nem akartam, hogy beszokjon a lakásba... A 3D nyomigához még most is csak szedegetem össze a szükséges alkatrészeket, szokás szerint semmi nincs kőbe vésve, ami épp a kezembe kerül, és egy adott célnak jó, azt rakom félre, hogy mire megjönnek a főbb darabok, ne akkor kelljen vakarózni. Legjobban az SKR 1.4 vezérlőt várom, azzal még először le kell tegeződni...
Na mindegy, holnap úgyis meglátogatlak, ha csak megint közbe nem szólnak az istenek, a graetz hidak talán már meg sincsenek a kesztyűtartóban :-)

dtb

Ez alatt én azt értettem, hogy a sima réz vezetéknél gyorsabban tud felfűteni, és így rövidebb idő alatt éri el ismét az üzemi hőfokot. Ebben hol van a logikai hiba? Ha a túlfutásra/túlfűtésre gondolsz, akkor gondolom be lehet állítani, hogy adott fűtés típusnál mennyi legyen a szabályzott érték, ahol le/fel kapcsol, nem?

dtb

Ezen azért csodálkozok, mert józan paraszti ésszel kellene lennie olyan határértéknek, amivel lecsökkenthető a hőingadozás. (bocs, nem bele vauvau, tapasztalat híján csak hangosan gondolkodok...)

Rabb Ferenc

Miért tud gyorsabban felfűteni? És miért gondolod, hogy egy gyorsan változó folyamatot könnyebb pontosabban szabályozni?

De tekintsed inkább az egészet az én privát aggodalmaskodásomnak. Majd inkább a végeredményről számolj be. [#integet2]