Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ma ezt nyomtattam. Kicsit még "pókhálós", még nem töröltem át acetonnal. De lehet, hogy simán rámegyek hőlégfújó pisztollyal.

zip0ji0se

Tetszik ez a paci. Kínai filamentből nyomiztad? Miután ráéreztem a beállítására szép felületet lehet varázsolni belőle. És hány órát ment a gép.
Gondolom a megrendelő boldog volt mikor megkapta.

zip0ji0se

Én is a zömökebb nozzlikat használom legalábbis a 0,4-ben és köszi a tanácsot a párhuzamosításra, el is felejtettem teljesen.
PETG még nem használtam mert nem volt rá szükségem, de a wood filamentel avval szemezgetek, hogy azt kipróbálnám, de az ára még vissza tart.

Akkor ez a hűtés téma még elég sok rejtélyt rejt magában. A 4.3 curában nem volt ilyen gondom, ott bekapcsolta a megadott időben, de itt a 4.5-n be kell avatkoznom, mikor eléri a réteget és be kell kapcsolnom a ventiket a kijelzőn. Mindegy, hogy mit állítok neki. Lehet vissza kell térni a régebbi verzióra.

PSoft

Ez most nem kínai volt.
Filament PM

Jó anyag, egyenletes, törések/hullámok nélküli a tekercs, szépen lehet vele nyomtatni.
A macsek meg Herz-es színkifutott, ezüstre fut a vége.

Nekem igazából a kínaival sincs bajom, könnyen nyomtattam mindegyik színt.
Ha má' szín...
Azért van különbség pld. a kínai ezüst és a Herz-es ezüst között.
Szép-szép a kínai is, de az inkább...szürke mint ezüst.
Nincs szemcsés "csillogása", mint a Herz-esnek.

Jahhh...
Kb. 7-7,5 óra volt a nyomtatás, 120 mm magas a paci...tetszett a csajszinak nagyon. :)

keri

PETG akkor jó ha a PLA-nál kicsit rugalmasabb és ütésnek jobban ellenálló tárgy kell.
Pl. nekem a helikopter leszálló talp meg úgy általában drón alkatrészre ez a jobb, mert a PLA hiába bírja a statikus deformációt, egy kisebb odaveréstől is azonnal elpattan, mintha üvegből lenne.

van wood filament mintám, de még sajnáltam elhasználni :D
Viszonylag könnyű vele nyomtatni 0.4-es fúvókával, és ezek a kevert anyagok nagyon viszkózusak, így nem szokott gond lenni vele.

zip0ji0se

Köszönöm az infót meg néztem a filamentjeiket. Hú nagyon durva színeik vannak. A leányzó már lökte is, hogy miből mit lehetne nyomizni.
Innét is többet kéne rendelni a szállítási költség miatt.

PSoft

Érdemes volna megcsinálni azt a 2,9/1,75-ös extrudert, azán...újrahúzni ezeket a tekercseket. :)

vjanos

Azonos anyagnál is nagyon jól működik (PLA)!

Kell neki adni 0.2mm "Support Z distance-t", meg pár beállítás, és szinte láthatatlan a helye.

Van itt egy kép a beállításokról. Ugyan a wanhao i3 minimhez találtam, de a supportos rész szerintem jó lehet bármihez.

szf

Szoktam rendelni....

B.Zoltán

Még nem szedtem szét teljesen, be lehetne üzemelni a 2,9/1,75-öst.
A fúvókát nem biztos, hogy megtalálnám.
Honnan küldik, mennyi a szállítás?

2vkx6unz

Ha 0,2mm a Z távolság akkor a rétegvastagságtól függően 1-2 rétegnyi anyag hiányozni fog vagyis a nyomat nem lesz méretpontos. Azt nem tudom mennyire nem ragad majd össze a support interfész és a felette kialakított alkatrész. Nyilván az 1-2 réteggel korábban nyomtatott anyag már jóval hidegebb lesz vagyis lehet, hogy nem ragad annyira össze, de nem is lesz ugyanolyan mintha egy oldható anyaggal 0 réteg különbséggel lenne nyomtatva. Akkor gyakorlatilag olyan mintha egy munkadarab felső rétegére nyomtatna. Persze itt lehet készíteni különféle mintákat is és azt átveszi majd a nyomtatott felület is a support interfészről.

Majd kísérletezek vele, de most más van a fókuszban ;)

zip0ji0se

Cseh, vagy szlovák, már nem követem a zászlókat.
1 guriga 7 eu 2-5 guriga 12 eu a szállítási díj.

zip0ji0se

Ha lesz legközelebb, akkor szólhatsz. 2 guriga biztos kell.

PSoft

B.Zoltán

Köszönöm neked, és szaffibettinek is.