Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kijy8hc3f

Szia, én lengyel raktárbol rendeltem kb. 1 hónapja.  1 hetet vártam rá, nem volt sem áfa sem vám. 71,000 és pár száz forint volt az ára, bár akkor az euró kb. 330 ft környákén volt. Meg vagyok vele nagyon elégedve, szerintem is elég a 3D pro. Az a pár centi megitélésem szerint nem oszt nem szoroz. Mint többen is irják, nagy tárgyak nyomtatása nagyon sok ismeretet igényel, és ha egy normált kitapasztalsz akkor majd el tudod, megfelelő ismeretekkel felvértezve, hogy valóban kell  e nagyobb vagy sem.

Jenő

Ps: nálam már egy kg os tekercs lement, több miont a fele selejt lett, de nem azért mert a gép rossz, hanem a kezdők folyamatosan tanulják meg a beállitási és millió egyéb  alapdolgot - a trükkökröl nem sólva, a belső szoftveres mahinálásokról pedig még gondolatban is távol.

PSoft

Egy pár, akciós géptípus a kínálatukból... [#ijedt]

IdézÁprilis végéig tartó akciónk keretében szeretnénk árkedvezménnyel támogatni azokat, akik most ruháznak be 3D nyomtatóra. Ennek megfelelően az itt felsorolt 6 népszerű 3D nyomtatót jelentős kedvezménnyel és akár 5 tekercs ajándék Philament antibakteriális alapanyaggal szállítjuk.

A bolondnak is megéri bármelyik  termék a kínálatukból, akár gép, akár más egyéb "kacat". [#nyes][#nyes][#nyes]

s7manbs8

Ja, nagyon kedvező árak és szuper minőség mind. :)

hmfxtme

Köszi és melyik boltból, ha szabad tudni?

Más:
Szerintetek érdemes lehet várni az új V2-es Ender 3 modellre?

kijy8hc3f

Ali express.
A másik, szinte pár havonta jönnek ki valami uj fejlesztéssel, vagy kis kiegészitéssel. Ha arra vársz, hogy mikor jön ki az ujabb, - ujabb, - ujabb - soha nem lessz nyomtatód.
Most olvasom, hogy 40 dollár alatt meg lehet rendelni  a 3 prohoz  a közvetken extrudert illetve a nem görgős hanem sines mozgási szettet szintén 20 körül.  ez kb 20,000 ft, de valszeg, majd jön az üveglap is kb 20 dollárért, meg a manó tudja, hogy mi még.
 Üveget tudsz vágatni egy üvegessel, szerinten 500 ft ért,  a direkt extruder nem lehet rossz de ugyancsak ki tudod nyomtatni, a hozzávalókat 30 m PLA bol kb. vagy 50 m. A sines mozgatás, bizonyára  tényleg jó lehet, nézve a nyomatok  közötti különbséget, de ha nem vagy kifejezetten szőrszál hasogató, akkor az alap 3 pro minősége tökéletesen megfelelő.

Jenő

PSoft

Visszatérve egy kicsit a GT2560-as alaplapra...

[#t9p26274#]

A kapcsolási rajzon van egy "Q4" pozíciószámú alkatrész, a felirata szerint, A5SHB névre hallgat.
A rajzon, az "USB POWER" résznél szerepel.
Az én alaplapomon, ez láthatóan/mérhetően döglött.(egy apró, kormos lyuk is van a tetején)

Hozzáértőktől kérdezném...
Mit csinál ez az alkatrész?
Ugyanis, a gép működésében semmi "furcsát, vagy szokatlant" nem vettem észre.

RJancsi

Szerintem próbáld meg ezt a kérdést feltenni az "Elektronika" topicban. Hátha jár ott hozzáértő akit nem érdekel a 3D nyomtatás.

keri

Illetve szintén nem probléma házilag átalakítani sinesre, ha közben felmerülne az igény.

Ez a jó a 3D nyomtatóban. Tök mindegy milyet veszel. Ha alapszinten működik, a tuning már csak fantázia kérdése a saját magán legyártott alkatrészekkel [#vigyor]

s7manbs8

Az jól megpörkölődött. A rajzra ránézve az talán valami védelem féleségnek nézem, mikor megszünik a bemenő motortáp a vezérlést is lekapcsolja vagy valami hasonló talán, de csak tipp, lehet nagy bajt nem csinál, hogy az ott nem műkszik.

keri

Google barátom szerint egy FET

PSoft

Igen, azt "kigugliztam" én is. :)

PSoft

Tudom, hogy vannak itt profi nyomtatósok akik a  nyomtató elektroniká(k)ban is azok...
Csak...épp most nem aktívak. [#kacsint]

morvfer7

Még nem volt nálam ez az alaplap, de az alkatrész egy FET, szerepe szerint az asztal vagy a fej fűtésénél van jelentősége. Az mondjuk érdekes, hogy ha ez elfüstölt és nincs az asztal vagy a fej fűtésével problémád. Vagy a múltkori variálás miatt ezt már nem is erről a lapról vezérled? Mert akkor érthető, hogy nem vettél észre hibát.

Dakota25

Bár nincs ilyen lapom, de az elrendezés és a lap leírása alapján úgy tűnik, arra szolgál, akár 12 akár 24V-os tápod van, használhatsz 12 V-os ventit, mert ezen a csatin (J2)kiadja a 12V-ot.
 Ez a csutak FET (Q4) gyanítom, ezt a 12V-ot kapcsolja ( alighanem a 24V-ossal azonos procilábról).
Ennyit silabizáltam ki...de nem biztos.