Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

PSoft

Közben, történt más is. :)

Csak rávettem magam...
"Megpiszkáltam" a firmware-t.
Működik az extruder csere!(E0-E1)
Ha már turkáltam...
Az eddigi "bang-bang" ágyfűtés is PWM-es lett, kíváncsi leszek hoz-e valami változást.

szf

Na végre!
Már azt hittem sose állsz neki.
Az ágy fűtésre kíváncsi vagyok.

PSoft

Persze...
Hiányzott ez nekem, mint macskának az eső. :)
Szinte semmi Arduinós tapasztalat....(tavaly ilyenkor a tojáspingáló is "megizzasztott")

Kutakodtam erre-arra, találtam infókat itt-ott-amott.
ITT    OTT   AMOTT
Aztán...csak rászántam magam az "okoskodásra". :)

Az asztalfűtésre én is kíváncsi leszek...
Itt ír róla, lehet benne valami.

Dakota25

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.

Nektek bizonyára nem egy nagy szám, de számomra komoly sikerélmény, - megalkottam egy tárgyat Frecad programmal, kinyomtattam és méretében is és funkciójában is tökéletes lett.
Teljesen fel vagyok dobódva. Bocs, hogy itt örülök, de merem remélni mások is hasonlóképp kezdték.
Mindenkinek vírusmentes kellemes ünnepeket.

Jenő

Rabb Ferenc

Akkor mutijjad mán az Ezt készítettem a CNC gépemmel topikban!

keri

[#taps]
Na és hol van?

PSoft

[#eljen]

Egy hasonló fejet én is nyomtattam régebben, de ez nem is litophane, inkább 3D illúziónak mondják.
Az oroszlánfej az "igazi" litophane.

Dakota25

Jó-jó.., de ezt én szerkesztettem - véletlenül.:-) Amúgy litophane-technika, mert át van világítva, és az anyagvastagság változó, de valóban inkább illúzió.

kijy8hc3f

Szia.
Egy papirhengerben tartok wolfram  pálcákat, de nem volt dugója.
Nem nagy szám, de nekem  sikerült, igy nagyon örülök.
Remélem majd idővel komolyabb dolgokat is meg tudok csinálni.

Jenő

szf

Én is csináltam valamit. 2 napja tanulmányozom Freecad nevü progit.
Freecad-be rajzoltam.
ABS-böl nyomiztam.
Felülete.
Funkciója.

szf

Ez jobb kép

kijy8hc3f

Klasz.
Nálam ugy sikerült, hogy alatta ment a freecad bemutató és a lépések előtt mindig átváltottam arra és megnéztem majd leutánoztam a  látottakat.  Igy is vagy 3.   proba sikerült, mert kétszer abba a hibába estem,  hogy a lyukként beilesztett hengert nem emeltem meg a legalsó réteg fölé igy mindig kilyukasztotta az egészet.

xt79ipd3

Én a mai napig gyermekként tudok örülni, ha a semmiből saját tervezés után testet ölt a 3D nyomtatott tárgy. Legyen szó a nyomtatóhoz való kiegészítőről, üvegasztal sarokvédőről, vagy 40x40 zártszelvény végdugóról.