Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum. Volna egy kérdésem.
Ha a szeletelt és kis memoria kártyára mentett fájlt, kijelölöm nyomtatásra, az asztalt automatikuasqan elkezdi felfűteni a szeletelőben megadott hőfokra, viszont az extrudert nem fűti fel. Annak  hőfokán külön kell beállitani.

Ez miért van?
Hogy lehet ugy beállitani, hogy ezt is elkezdje automatikusan?

Jenő

B.Zoltán

Melyik szeletelőt használod Cura 15.4.3, vagy az újabbakat?

PSoft

Először, az asztalt fűti fel, utána jön az extruder.
Kivártad, nem csak türelmetlen voltál? [#nemtudom]

kijy8hc3f

Nem vártam ki, csak azt vettem észre, hogy csak az asztalt kezdi fűteni. Ezek szerint ha az asztal eléri a megfelelő hőfokot utána elindul az extruder fűtése is.  Kiprobálom.

Köszönöm.

Jenő

keri

Én mondjuk apróságokon már nem lelkendezek, de igen, nagy öröm amikor testet ölt az ember elképzelése, különösen az elején.
Legalább 2 hétig egyfolytában néztem a nyomtatót ahogy dolgozott, nem ritkán hajnali 3-4 felé vettem észre hogy elment az idő [#nyes]

Mostanában már a komolyabb dizájnra gyúrok.
Ez a motoromnak egy burkolati eleme, amit szerintem kőműves tervezett, mert se párhuzamos, se derékszög, se vízszintes nincs benne [#rolleyes] de legalább kihívás volt berajzolni úgy hogy illeszkedjen is a helyére.
Amúgy azért volt rá szükségem, mert egy kamera tartót akarok rá tervezni, és az eredeti méregdrága Honda alkatrészt nem szeretném kifurkálni.
https://www.thingiverse.com/thing:4258006

kijy8hc3f

Klasz, nem lehetett egyszerű a megtervezése. Gratula.

Jenő

szf

Valahol el kell kezdeni. [#kacsint]

xt79ipd3

Jó, lehet hogy kicsit túltoltam a "gyermeki örömmel" kifejezést használva. Azért tapsikolni nem szoktam és nem járom el a kacsatáncot sem. [#vigyor]

Szép meló lehetett az idom tervezése. ABS-ből van? Ki kellene próbálni, de még nem bírtam rászánni magam. Viszont muszáj lesz majd, mert lenne olyan nyomtatnivalóm, amin nem lehetnek lépcsők és acetongőzös utókezelés oldaná meg.

Én is egy bonyolult projektet csinálok épp (hetek óta, ha épp van időm és hangulatom hozzá). Ha készen lesz és vállalható, majd hozom a képeket.

keri

Én is nagyon szeretek tervezni. Jó érzés alkotni, különösen ha hasznos dologról van szó.
A 3D nyomtatás meg maga a csoda, amikor a gondolatból kézzel fogható tárgy lesz.
Gyerekkoromban volt egy rajzfilm. A varázsceruza volt a címe. Abban volt hogy lerajzoltak valamit és igazi tárgy lett belőle. Nagyon tetszett és nem gondoltam volna hogy valaha is ez valóság lesz. Szóval értem mit értesz gyermeki örömön.[#nyes]

Majd ABS, vagy a szénszálas nejlonból lesz. Még nem döntöttem, mert a szénszálast sajnálom. Szerintem elég az ABS.
Egyenlőre színkifutott PLA.
Sok próba darab kell, amit odapróbálok a helyére. Persze csak az adott részletet nyomtatom, meg amikor összeállt, egyben az egészet, de gondolhatod hogy gyűlik nalam is a hulladék, így a minőség ezeken nem szempont. Szimpla réteg, maximális sebességen és réteg vastagsággal

A véglegesen sem fogok aceton gőzzel vacakolni...najó, lehet egy kicsit, csak a jobb rétegtapadás miatt. Úgy tervezem, hogy csiszolni és festeni fogom.
Van UVre keményedő gyantám. Azzal nagyon sima és szép felület lesz.

ebalint

[#eljen][#kacsint]

kijy8hc3f

Jó reggelt, mindenkinek.
Ismeri valaki kicsit mélyebben  a Freecad progit?
Tegnap szépen elboldogultam vele, ma hiába nyitottam ki  egy teljesen ismeretlen képernyőt találtam, Keresem de azokat a lehetőségeket egyszerüen nem találom, amivel tegnap dolgoztam. ( kocka, henger, kup stb. Már letöröltem és ujratelepitettem, de mindig ez az uj szinte semmit használni nem engedő felülettel találkozom.

Jenő

szf

Ezt akarod?

kijy8hc3f

Szia,

Igen.

De hiába választom ki  a PART menüt, vagy akármelyik másikat, ezek a beállitási lehetőségek, nem jelennek meg.

Jenő

szf

Képernyőkép?

kijy8hc3f

Most megint letöröltem a programot, irtam a fiamnak, hogy töltse le Ő a saját gépére és küldje át nekem interneten a kicsomagolt telepitőt, mert én már kétszer töröltem és telepitettem ujra, de mindig az a semmitmondó állapot jött be.  Nem jelenik meg a felső menüsorban szinte semmi, és ha  kiprobálom, valamennyi lehetőséget ( Start, PArt, PArt disegner stb.) egyik másikban előjön elég sok lehetőség, mind szürke, és ez ami a te képernyőképeden is látszik, ez egyik lehetőségben sincs benne. Állitgattam össze vissza a beállitási lehetőségeken, lehet itt is elszurtam valamit, igy most megkeresek minden vonatkozó fájlt és mindent törlök. Utána probálom meg ujratelepiteni. Ha ez sem fog megoldást hozni, lehet   Control C lesz a vége, de ez legalább 1 napos ügy.

Jenő